Opendag KDO nieuwbouw complex

11 juli 2009

DE KWAKEL - De bouw van het nieuwe complex van sportvereniging KDO aan de Vuurlijn verloopt voorspoedig. Zaterdag 11 juli was er een open dag, zodat iedereen die dat leuk vond, kon komen kijken op het bouwterrein.

Waar tot voor kort nog het oude complex stond, staat nu een bijna compleet nieuw gebouw. Belangstellenden mochten afgelopen zaterdag de bouwplaats op om met eigen ogen de vorderingen te zien. Een dag eerder mochten afgevaardigden van de politieke partijen een kijkje nemen. Peter Oudshoorn, voorzitter van het algeheel bestuur, verzorgde samen met enkele anderen, onder wie de aannemer, zelf rondleidingen waarbij het een en ander verteld werd over de technieken die worden toegepast.

Hij vertelt: ,,De bouw loopt voor op de planning en dat is mooi. Het gaat enorm snel en dat is te zien." Om die reden heeft het bestuur ook besloten de open dag eerder dan gepland te laten plaatshebben; binnenkort is het complex dicht. Peter Oudshoorn vervolgt: ,,Het hele complex wordt in fasen opgeleverd. Eind augustus worden de kleedkamers die beneden zijn, al in gebruik genomen. Eind september volgt de nieuwe kantine en in oktober kan de nieuwe gymzaal geopend worden."

Inmiddels is de bouw al zover gevorderd dat er zowel op de begane grond als de bovenverdieping al het nodige te zien is. Het gehele gebouw is voorzien van vloerverwarming, waarvoor 12.000 meter slang nodig is. Onder meer de volgende hoeveelheden materiaal zijn gebruikt: 1.477 meter heipaal, 28.000 kg wapeningsstaal, 70.000 kg staalconstructie, 455 m3 beton, 250.000 gemetselde stenen.

Beneden komen er twaalf ruime kleedkamers met eigen douches per kleedkamer. De nieuwe kleedkamers zijn groot genoeg voor vijftien volwassenen. Verder komt er op een strategische plaats een wedstrijdsecretariaat. De douches zijn legionella-proof gemaakt. Beneden komt ook de nieuwe sporthal. De bovenverdieping is bereikbaar met een trap en daar komt in elk geval een doorsteek naar de bestaande sporthal. Er komt een kantine met een scheidingswand, een bestuurskamer, toiletgroepen en onder andere het terras met uitzicht over het complex, met name over het handbalveld, het hoofdveld en het tweede veld.

Hoewel veel mensen momenteel op vakantie zijn, bleek een groot aantal leden de aankondiging gelezen te hebben, velen kwamen tijdens de open dag een kijkje nemen om te zien hoe de bouw vordert. KDO wil de leden graag op deze manier betrekken bij de bouw en dat lukte. De grote opkomst viel het hoofdbestuur van KDO dan ook erg mee: ,,We hadden dit niet verwacht."

Er werd nog even nagepraat in de 'oude' kleine kantine, die in de tweede week van oktober tegen de vlakte gaat.

 

Bron: Redactie Witte Weekblad

Naar het overzicht