Recordaantal lopers bij Kwakelse Polderloop

05 augustus 2009

DE KWAKEL - De 21e Polderloop, behorende tot het polderfeest heeft donderdag 30 juli maar liefst 1020 deelnemers getrokken. De organisatie was dan ook dik tevreden met dit record.

De Polderloop startte traditiegetrouw met de 1 kilometerloop voor de kinderen. In totaal 125 deelnemers verschenen aan de start bij het evenemententerrein. Het was nog droog op dat moment. De jeugd rende met vele enthousiasme en sommige ouders hielpen hun kroost de finish over. Vervolgens was de start van de 4 kilometer en tijdens deze loop begon het te regenen. Vanwege het naderende onweer werd de volgende start voor de tien kilometer even uitgesteld. Pas om 20.15 uur konden deze lopers alsnog van start en door deze vertraging liep het hele programma wel wat achter op de planning.

De organisatie lag in handen van de AKU en het Feestcomité. Wim Verlaan vertelt: ,,We hadden vanwege het grote aantal deelnemers te weinig herinneringen, maar elke deelnemer krijgt iets nagestuurd. De deelnemers waren heel enthousiast maar we hadden deze opkomst niet verwacht. De loop trekt normaal zo'n achthonderd deelnemers." Na de prijsuitreiking volgde er nog een optreden van Cock Zwanenburg in de tent en het bleef gezellig druk tot sluitingstijd.

De winnaars van de lopen: 1 kilometer: Stefan Kok, 4 kilometer dames: Dagmar Smid, 4 kilometer heren: Marcel de Jong, 10 kilometer heren: Anton Costeris, 10 kilometer dames: Nynke Visser. Beste Kwakelaars bij de tien kilometer werden Karin Versteeg en Frank Hogerwerf. De volledige uitslagenlijsten zijn te vinden op:
Polderfeest.nl

Bron: Samira Fiesler - Witte Weekblad

Naar het overzicht