Geslaagde kermisoptocht De Kwakel

08 september 2009

Foto's Kwakelse Kermisweek en optocht staan nu online! zie onderaan dit verhaal.
SAMIRA FIESLER DE KWAKEL - Veertig karren en ruim zeshonderd deelnemers maakten afgelopen dinsdag de wegen in en rond de Kwakel onveilig tijdens de kermis-optocht.
Het publiek mocht stemmen welke wagen de mooiste was en aan het eind van de middag werd de uitslag bekend gemaakt.

De optocht startte met de wagens van Tavenu en de promowagen van Stichting Toen en Nu. Pal erachter kwam de wagen van het Feestcomité zelf, daar was een prijsvraag aan verbonden. Het publiek dat een stemkaartje had, kon meedoen aan de prijsvraag. De eerst echte wagen was ‘Qmc', het Quakels Medisch Centrum dat gesloten was vanwege Mexicaanse Griep. De Kwakelaars hadden weer flink hun best gedaan om zo origineel mogelijk voor de dag te komen. De bouwwerken waren stuk voor stuk prachtig maar natuurlijk weer een aantal uitschieters. Ook aan de kleding was weer veel aandacht besteedt. ‘Flower Power in de Kwakel' was uitgerust met echte hippies, de Pippilangkous-wagen was gevuld met Pippi's van zowel vrouwelijke als mannelijke afkomst en er liepen zeker twintig emoe's bij de ‘Emoe farm'. Natuurlijk vloeide het bier rijkelijk en waren er ook onderwerpen die hiermee te maken hadden zoals het ‘Quakels blond' en ‘Amy's Wijnhouse' wat meer weg had van een verbouwde glasbak.

Ook een complete 'Wild West saloon' kwam voorbij. Het prachtige bouwwerk had veel aanloop in de vorm van animatiemeisjes en cowboys. Ook de zonnebloemboot was aanwezig en zo slecht hebben de ouderen het niet tijdens een dagje uit, dat bleek nu maar weer. Behalve de ‘Kwakelse viswijven' waren er ook ‘De meisjes van Verkade'. Eigenlijk zagen alle karren er geweldig uit.

Foto´s gemaakt door Annemarieke Verheij en Paparazzi Media `Dirk Plasmeijer` online.
Kermisoptocht 2009 ( Paparazzi Media) - Kermisweek Verheij Fotografie.

Fotocollage Annemarieke Verheij :> Kermis 2009 - Kinderoptocht - Vlattentrekken - Groteoptocht

Bron: Witte Weekblad - Samira Fiesler

Naar het overzicht