Pauken, tuba's, bekkens...

29 september 2009

DE KWAKEL - In oktober start muziekvereniging TAVENU met een opleiding voor mensen van 15 tot 60 jaar, maar jonger of ouder mag ook.

Er worden mannen en vrouwen voor de fanfare of de slagwerkgroep gezocht die vroeger een instrument hebben bespeeld, of mensen die de uitdaging aangaan om te kijken of ze muziek kunnen maken. Dat betekent leren spelen op een instrument of béter leren spelen op een instrument. Daarbij moet regelmatig thuis geoefend worden, maar er wordt ook samen gerepeteerd voor opvoeringen voor publiek.

TAVENU biedt professionele lessen van een muziekdocent, het instrument, de lesboeken en de muziekstandaard in bruikleen. Het gaat om aantrekkelijke en populaire muziek maken in een gezellige vereniging.

De lessen en repetities van de fanfare zijn op dinsdagavond. Het gaat dan om instrumenten als de trompet, bugel, hoorn, saxofoon, trombone, bariton, bastuba en diverse slagwerkinstrumenten (pauken, xylofoon, klein percussieslagwerk en drums). Op woensdagavond zijn de lessen en repetities van de slagwerkgroep. De instrumenten zijn de kleine trom, grote trom, bekkens, tenortrom, xylofoon.

Meer informatie bij Sandra Commandeur op 06-44246774 of Frans Veen, e-mail: fm.veen@live.nl. De website van de vereniging is http://www.tavenu.info. Het is ook mogelijk om op de repetitieavond in het Kwakelse dorpshuis langs te gaan.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht