Desert Daltons zijn niet kapot te krijgen

04 november 2009

DE KWAKEL - Het Kwakelse team dat momenteel deelneemt aan de woestijnrally Parijs-Dakar was afgelopen maandag gevorderd tot de grens van de Westelijke Sahara en Mauretanië.

Daarmee hebben ze ruim de helft van het parcours erop zitten: 3600 van de 6200 kilometers zijn achter de wielen.

Tot op heden hebben ze nog geen noemenswaardige motorpech ondervonden. De aanslagen die door het zware terrein op hun lichamen worden gepleegd beginnen stilaan wel hun tol te eisen. Een paar gekneusde ribben, een paar verzwikte enkels, het hoort er in Parijs-Dakar allemaal bij. Veroorzaker van dit ongemak was een combinatie van mist en een zandduin die plotseling ophield, waardoor beide rijders zo'n drie meter loodrecht naar beneden doken. Peter van der Vliet kreeg hierbij zijn motor boven op zijn ribbenkast, Mark Klinkhamer op zijn voeten. De rondedokter schreef beiden rust voor, maar dat zal er niet van komen. Pijnstillers zullen beiden er de komende dagen door moeten slepen en aan opgeven hebben ze nog geen moment gedacht.

Nadat de deelnemers tijdens de eerste etappes veel rotsige ondergrond en stofstormen hebben getrotseerd, zijn zij momenteel in een gebied met veel rul zand, zandduinen en dichte mist gearriveerd. De motoren van de twee hebben nog geen grote mankementen gehad. Dat betekent niet dat automonteur Mark Klinkhamer het sleutelen bij thuiskomst verleerd zal zijn. Al een paar keer heeft het team op het parcours bijstand verleend aan andere deelnemers. Als alles goed is, zullen de Desert Daltons aanstaande zaterdagavond in de finishplaats Dakar arriveren. Meer info is te vinden op http://www.desertdaltons.nl waarop via een link zelfs het stofspoor van de rijders live te volgen is via de satelliet. Op deze site ook meer foto's en verhalen van de Kwakelse en andere deelnemers.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht