Desert Daltons finishen in Dakar

11 november 2009

MOTORSPORT - De Desert Daltons zijn in de bloedhete Senegalese hoofdstad Dakar gefinished.

De sportieve Kwakelaars deden op hun motor mee aan de woestijnrally Parijs-Dakar. Rijders Peter van der Vliet en Mark Klinkhamer werden geassisteerd door Jacco Vijfhuizen en John Groen in de volgwagen.

 Bron Witte Weekblad

> 30 oktober 2009 Avontuur van de Desert Daltons. ``Dakar verslag``

Na een lange rit zijn we in Parijs aangekomen, in het Bois de Boulogne waar een camping is!!!
Gelukkig hebben we toch wel even de Eiffeltoren gezien, want de volgende dag bij de start hebben we alleen Parijs gezien en geen toren. Na een zware rit in de regen, kwamen we aan bij een hotel vlakbij het cirquit, waar de proloog en de keuring zouden plaats vinden. Dit was wederom een zware dag, vooral de keuring dan, want stickers plakken is geen dagelijkse kost voor de Fransen binnen de organisatie. Iets wat volgens ons 5 minuutjes duurt, duurde wel een uur. Ga maar na, 35 auto's en 2 plakkers. Maar daarna een lekker wijntje gedronken in het hotel, en misschien wel een paar meer.

Zaterdag onderweg naar Almeria voor boot naar Nador, Marokko.

Zaterdag ochtend was de Proloog. Maar dat was een lachertje van 4 km, dus die hebben we over geslagen. We hadden geen zin om de auto en de motorfietsen te wassen, want het parcours was erg baggerig. We hebben heerlijk gereden naar Almeria, het was erg warm, maar lekker weer.
De stemming is erg goed en we hebben veel vrienden gemaakt. Zo kunnen de spullen, die wij niet kwijt kunnen in de Toyota, onder het genot van een wijntje wel in een andere auto terecht.

We hadden een Spaanse boot van Almeria naar Nador, dat houdt in dat het redelijk netjes en schoon was. s'Ochtends zijn we aangekomen in Marokko, daar zijn we heel snel door de douane geloodst en richting de eerste Specials gereden. In de eerste Special deden Mark en Peter het erg goed. John en Jacco waren na 500 meter al het spoor kwijt en hebben de eerste Special daardoor al 2 keer gereden!
S'middags ging de GPS stuk, dus moesten we uit de woestijn gehaald worden, maar de organisatie wist de weg ook niet, dus zijn we gezamenlijk op gereden naar het bivak.

De volgende ochtend, dag 2, mochten Mark en Peter als eerste en derde starten, wat in houdt dat ze erg goed gereden hebben. De auto had ook een goede tijd, maar te veel straf punten, omdat ze boven het voorspelde gemiddelde zaten (te snel gereden dus). Vandaag, dag 3, een hele snelle rit. Peter was gevallen, maar er was niets ernstigs. De Toyota vloog over de piste. De auto moest als 1 van de laatste starten en kwam als tweede aan. Het bivak is super geregeld, eten, douches, voor alles gezorgd.
En het belangrijkste, de stemming zit er super in.

Volg hun avontuur via de webiste http://www.desertdaltons.nl/

Bron: M.klinkhamer

Naar het overzicht