Scouting trakteert op taart

23 januari 2010

Afgelopen donderdagavond 21 januari om 19.00 was het eindelijk zover. Alle scouts uit gemeente Uithoorn van de St. Joannesgroep en de Admiralengroep waren massaal naar het gemeentehuis gekomen. Tijdens deze eerste raadsvergadering van 2010 hebben de scouts taart aangeboden aan Burgemeester Spruit, wethouders en raadsleden vanwege het 100 jarig bestaan van Scouting Nederland

Bij binnenkomst in het gemeentehuis stond er netjes limonade, koffie en thee klaar voor de scouts en hun begeleiders. Om stipt 19.00 mochten we de raadzaal in, maar helaas konden ze niet allemaal naar binnen daarvoor waren er te veel scouts. Er waren totaal ruim 100 scouts inclusief hun leiding aanwezig. Teveel om allemaal de raadszaal in te mogen. Daarom werd besloten om de jongste leden naar binnen te laten gaan en de oudere leden en begeleiders konden van achter de glazen wand volgen wat er allemaal gebeurde in de raadszaal. Nadat de zaal gevuld was met alle scouts, compleet in hun scoutingblouse, werd één van de voorzitters van de Scouting gelegenheid geboden om een woordje te richten tot de Burgemeester, wethouders, raadsleden en andere aanwezigen. Als eerste werd natuurlijk uitgelegd waarom deze taartactie was, daarna werd er toch nog even gevraagd aan de Burgemeester, Wethouder en raadsleden waarom de scouting toch altijd moet wachten. De Admiralengroep over hun onzekere toekomst, waar ze naar toe moeten als hun plek plaats moet maken voor woningbouw en voor de St. Joannesgroep geldt, dat ze wel eens willen weten wanneer het bestemmingplan ten aanzien van hun nieuwbouw nu een keer rond is.
Na dit woordje werden door leden van de Admiralengroep en de St. Joannes totaal 2 taarten aan de gemeente aangeboden, de taarten zagen er erg smakelijk uit en waren voorzien van het speciale landelijk jubileumlogo van Scouting Nederland.

Na het uitreiken van de taarten duurde het nog even tot de rust wat teruggekeerd in het gemeentehuis van Uithoorn, want het was even een ware file vorming voor de uitgang. Deze werd veroorzaakt door de scouts beter bekend als de Welpen, Zeeverkenners en Loodsen van de Admiralengroep uit Uithoorn en de Welpen, Kabouters, Verkenners, Gidsen en Stam van de St. Joannesgroep uit De Kwakel.

Scouting vereniging St. Joannes uit De Kwakel
bestuur@st-joannesgroep.com - website st-joannesgroep

Admiralengroep uit Uithoorn - website admiralengroep
info@admiralengroep.nl

Bron: Jeannette ten Brink - Scouting vereniging St. Joannes

Naar het overzicht