Paul Boere - Bloemen voor reddingsactie

07 februari 2010

UITHOORN - Paul Boere heeft donderdag 28 januari een bezoekje afgelegd bij burgmeester Spruit. De Kwakelaar redde een bestuurster uit een te water geraakte auto.
Het ongeluk gebeurde ruim twee weken geleden op een zaterdag. Het was spekglad en de auto met daarin het slachtoffer gleed van de Drechtdijk af, juist op het moment dat Paul Boere in de buurt was. Hij aarzelde geen moment en startte een reddingspoging, en die lukte. De bestuurster was nog niet helemaal onder water toen zij door Paul uit de auto werd gehaald.
De burgemeester ontving Paul en zijn vrouw op het gemeentehuis en reikte een bos bloemen uit. Ze liet weten dat ze graag bijzondere aandacht aan de reddingsoperatie wilde schenken. Paul was een voorbeeld voor anderen. De burgemeester wilde graag weten wat er nu precies gebeurd was die bewuste zaterdag. Onder het genot van een kopje koffie en thee luisterde de burgemeester vervolgens naar het barre verhaal achter de reddingspoging. Paul zelf is er met de schrik van afgekomen hoewel hij het wel erg koud had en het enige uren duurde voor hij weer op temperatuur was. De bestuurster is er eveneens goed van afgekomen.
Al twee keer eerder was het Paul Boere die een bestuurder uit een auto haalde die te water was geraakt. Ook die keren liep het avontuur goed af voor de betrokkenen. De bijeenkomst bij de burgmeester duurde ongeveer een half uurtje waarna Paul en zijn vrouw huiswaarts gingen met een prachtige bos bloemen.

Bron: Witte Weekblad - Samira Fiesler

Naar het overzicht