Podiumplaatsen voor gymjongens KDO

11 februari 2010

GYMNASTIEK - Vrijdagmiddag laat ging de jongens gymnastiekgroep van KDO niet trainen zoals anders, maar naar een wedstrijd die werd gehouden bij Kwiek in Nieuwveen. Buiten Kwiek zelf had ook Zevensprong uit Zevenhoven een aantal jongens ingebracht, zodat er in totaal 35 jongens gingen strijden om de medailles op de onderdelen brug met gelijke liggers, lange mat, ringen en de sprong op de minitrampoline.

In niveau 16 haalde haalde Daan de vierde plaats met 7,75 en Jesse de gouden medaille met een gemiddelde net boven de 8, een 8,03.

In de niveaus 12 tot en met 15 was het hele podium gevuld met KDO jongens: Donne op de derde plaats met 7,88 nét achter Bobby met 7,9 punten. Lars was met overmacht de winnaar en kreeg een gouden medaille voor zijn totaal score van 8,28 punten.

KDO heeft twee jongens die het niveau 13 aan kunnen: Daan Buskermolen en Milo Zwemmer. Zij lieten beiden een mooie handstand zien op de grondbrug en maakten hun gelijke brug oefening af voor een 8,0. Milo voerde de handstand doorrol en losse rol beter uit op de lange mat en kreeg daar het hoogste cijfer, een 8,5. Daan kreeg dat voor de hoeksprong en spreidhoeksprong bij de minitrampoline met netjes gestrekte benen, goed voor 8,9 en turnde een hele goede ringen stil oefening, met mooie vouwhang en hoge opzwaaien een 8,7 waard.

Milo werd in dit niveau derde met 7,9 gemiddeld. Daan werd gehuldigd als eerste met 8,28 punten gemiddeld en kreeg het goud.

Kinderen die zin hebben om eens mee te trainen zijn welkom in de KDO sporthal, op vrijdag tussen 16.30 en 17.30 uur.

 

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht