Scouting en Jantje Beton steunen elkaar

21 februari 2010

Komende week van 1 t/m 6 maart is het landelijke collecteweek van Jantje Beton. In de gemeente Uithoorn komen hiervoor kaderleden van de scouting langs de deur om te collecteren voor Jantje Beton. In Uithoorn zelf door de Admiralengroep en in De Kwakel door Scouting vereniging St. Joannes. De Jantje Beton Collecte is ontzettend zinvol en belangrijk niet alleen voor de deelnemende vereniging maar ook voor Jantje Beton. De ene helft van de collecteopbrengst komt ten goede aan Jantje Beton. Die ondersteunt daar vervolgens een heleboel bijzondere initiatieven, projecten en activiteiten mee. De andere helft van de opbrengst van de collecte gaat rechtstreeks naar de collecterende vereniging. Dat bedrag mogen zij naar eigen inzicht besteden. 
Jantje Beton is een onafhankelijke organisatie en ontvangt geen subsidie. Om projecten te realiseren moet er zelf geld geworven worden. Het grootste deel hiervan wordt opgehaald met de landelijke Jantje Beton Collecte in het voorjaar en de Jantje Beton Loterij in het najaar

Beide scoutinggroepen hebben dit al ondervonden en zijn inderdaad al gesteund door Jantje Beton, de Admiralen groep in het verleden en de Scouting vereniging St. Joannes heeft een donatie mogen ontvangen voor het nieuwe clubgebouw.

 

Bron: Scouting Vereniging

Naar het overzicht