koninklijke onderscheiding Co Plasmeijer

03 mei 2010

Op donderdag 29 april is de heer Co Plasmeijer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij begon zijn carrière in 1966 bij de Verenigende Bloemenveiling Aalsmeer (VBA) als portier. Later was hij werkzaam als chef binnen de bedrijfsbeveiliging VBA en ging in 1999 met de VUT. Ook de heer Plasmeijer is op veel vrijwilligersterreinen actief. Hij kocht in 1980 een motor en werd lid van de Heinkel scooterclub. Van 2002 tot 2007 was hij bestuurslid van die club. De heer Plasmeijer was medeorganisator van scooterritten en het zogeheten ‘Heinkeltreffen'. Dat evenement vindt elk jaar plaats in het Pinksterweekend. Dan komen Heinkelliefhebbers uit het hele land bijeen in De Kwakel en rijden van daaruit toertochten.

 

Sinds 2000 is de heer Plasmeijer drager en sinds 2004 voorloper bij begrafenisonderneming St. Godefridus.Ook de nazorg wordt niet vergeten. Hij gaat vaak na de uitvaart op bezoek bij de nabestaanden om te evalueren of alles naar wens is verlopen en of hij nog iets voor hen kan betekenen.

De laatste vrijwilligersactiviteit die ik hier noem, is meteen ook de oudste. Vorig jaar was de heer Plasmeijer 60 jaar lid van muziekvereniging Tavenu. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven: taptoes, evenementen, blazen van ‘The Last Post' bij speciale gelegenheden en op speciaal verzoek brengen van serenades aan plaatsgenoten.

 

Bron: Website Gemeente Uithoorn

Naar het overzicht