Tour de Kwakel 2010

16 juni 2010

Tour de Kwakel: Het oranje- en gele gevoel. Bijna heel Nederland is in de ban van het wereldkampioen-schap voetbal, het oranje gevoel is groot in deze dagen. Op de achtergrond nadert een ander groot fenomeen, de Tour de France.Bij menig Kwakelaar steekt dan het gele gevoel de kop op, wie mag zich tooien in de gele trui? 

Het bestuur van het tourspel kwam afgelopen week bij elkaar voor hun jaarlijkse vergadering. De agendapunten passeerden in rap tempo, weinig veranderingen voor deze 55e Tour de Kwakel. Alleen zal er een vuvuzela verbod van kracht zijn in het Tourhome, de luchttrillingen zouden desastreuze gevolgen voor dit oude monument kunnen hebben. Deze komende Tour de France moet het Tourhome immers drie weken aan een honderdtal wielerliefhebbers onderdak bieden. Het ziet er echter naar uit dat in het najaar een bouwproject een einde zal maken aan dit unieke onderkomen. Niet aan de historische Tour de Kwakel, die op andere gelegenheid voortgezet zal moeten worden.

Deze tour start nog ouderwets op woensdagavond de 30e juni met de loting van de ploegen. De deelnemers moeten dan bekend zijn, tot de 23e juni kunnen liefhebbers, die niet bereikt zijn, zich aanmelden bij Frank Vlasman. Telefoonnummer 0297-569378.

Op vrijdagavond de 2e juli moet de 1e gouden lap ingeleverd worden, de eerste tien renners van de proloog in Rotterdam moeten voorspeld worden. Lejo Hoogervorst mag zich op deze dag in de Kwakelse gele trui tooien omdat hij vorig jaar als winnaar uit de bus kwam. Deze tour zal Lejo moeten bewijzen dat hij geen geluksvogel was, maar dat hij echt verstand van wielrennen heeft. Maar dat hebben er meerderen als je al de geruchten mag geloven die nu in De Kwakel de ronde doen. Het grint zal wederom hoog opspatten op erve Vlasman.

Bron: Dirk Plasmeijer

Naar het overzicht