Tourhome De Kwakel - Vele kanshebbers op fotofinish.

24 juli 2010

Het blijft stuivertje, truitje, wisselen bij de tourvoorspellers. Telkens weer wordt er een Gouden Lap door iemand anders uit de hoge hoed, pet, getoverd. Na twee tourweken rijdt nu de jeugdige Roy Klijn aan de kop van het peloton, dat maar op miniem verschil volgt. Het kan de laatste week werkelijk alle kanten op, de strijd zal pas op de streep van het Champs Elyssees beslecht worden.

Deze tour bevat moeilijk te voorspellen etappes, worden het sprinters, konijnen of grote mannen? Verdeeldheid heerst in het Tourhome. Zo won Conny Westerbos een etappe met 12 punten, in deze etappe scoorde Wery Koeleman niets. Zijn konijnen kwamen er niet aan te pas. Konijnen worden in het Kwakels wielerjargon bestempeld als renners die niet echt bij de klimmers of sprinters behoren. Wery heeft dan ook de hulp in geroepen van de partij van de dieren. Deze partij zou zich ook sterk kunnen maken voor het behoud van het Tourhome ivm het waargenomen albino motje.

Bij de deelnemende dames is er een hevige strijd gaande tussen Marina vd Hulst, Ria Verhoef en Nicole vd Knaap, zij staan precies gelijk op de elfde plaats. In het klassement van de ploegen staat het Hoefse De Kil bovenaan. De Killers van deze ploeg zijn: Jacques vd Hulst, Jan Kas, Berry Schalkwijk, Gerda Voorn en debutant Jeroen Meijer. Op de voet volgen de renners van Hengelsport, zij vissen nog even achter het net maar zijn al gesignaleerd met een grote fuik. De rode lantaarn wordt op dit moment gedragen door Miquel van Dam, valt niet mee met pap in de benen.

Donderdagmiddag zal de rit naar de Tourmalet in het Tourhome live te volgen zijn. Voorafgaande aan dit hoogtepunt zal er gegolfd gaan worden. Op zijn eigen green zal Tiger Vlasman himself de eerste bal meppen, de buurtbewoners zijn gewaarschuwd.

Vele ogen zullen de komende week op de Tour en de Gouden Lap gericht blijven. In Frankrijk lijkt de strijd te gaan tussen twee renners, in De Kwakel tussen meerdere. Het kan daar werkelijk alle kanten uit, de meute zit zo dicht bij elkaar. Misschien een optie voor de organisatie om op de rustdag de top tien van hun eigen Tour te laten voorspellen?!

Gele trui:
1 Roy Klijn 82
2 Eric Zethof 80
3 Peter Mayenburg 80
4 Harold v Rijn 79
5 Frank Vlasman 79
6 Henk Raadschelders 79
7 Matthijs v Rijn 78
8 Alfred vd Belt 77
9 Ton Vlasman 77
10 Lejo Hoogervorst 77
100 Miquel v Dam 49

Rode trui:
1 Harold v Rijn 19
2 Henk Raadschelders 19
3 Frank Vlasman 18
Ploegen:
1 De Kil 248
2 Hengelsport 248
20 De Huifkar 217

Naar het overzicht