Geen nieuwe parcoursrecords

08 augustus 2010

DE KWAKEL - Maar liefst 858 lopers namen afgelopen donderdag deel aan de 22e editie van de Polderloop in De Kwakel, al jaren vast onderdeel van het Polderfeest. De opkomst was groot, maar leverde geen nieuwe parcoursrecords op. Mohamed Ali Mohamed won overtuigd de tien kilometer in een tijd van 31. 28 minuten.

De lopers konden zich inschrijven voor de 1, 4 of 10 kilometer. Onder gunstige weersomstandigheden wisten Nils van Dijk bij de jongens en Denise Bosch bij de meisjes de 1 kilometer te winnen. De vier kilometer werd bij de mannen met ruime voorsprong gewonnen door Sander Eijs, bij de dames won de Uithoornse Lotte Krause. Mohamed Ali Mohamed won overtuigend de tien kilometer in een tijd van 31. 28 minuten, waar bij de dames Sylvia Martens met een tijd van 35.08 minuten won. Ondanks de premie voor het verbeteren van het parcoursrecord, dat al enkele jaren voor de dames en heren respectievelijk op 34.07 minuten en 29.54 minuten staat, was het ook dit jaar niet gelukt dit te overtreffen.

Elke deelnemer ontving na afloop nog een mooie herinnering, waarna zanger Jan Leliveld de vermoeide lopers entertainde met een gezellig optreden.

Bron: Witte Weekblad - Redactie

Naar het overzicht