Afvalbakken kleurrijk gepimpt

05 november 2010

UITHOORN - De vijfjarige Femke staat vol trots bij 'haar' afvalbak: haar tekening staat er op afgedrukt. Gemeente Uithoorn schreef in maart tijdens de Week van Nederland Schoon een tekenwedstrijd uit voor kinderen van de basisscholen. Deze tekenwedstrijd stond in het teken van zwerfafval, of beter gezegd: het voorkomen van zwerfafval. Maandag 18 oktober heeft wethouder Ria Zijlstra aan de winnaars hun prijs uitgereikt: een cadeaubon.

De grootst eer is natuurlijk om op een prullenbak terecht te komen, naast Femke zijn er nog drie tekeningen op zestig afvalbakken geplakt. De tekenwedstrijd was een groot succes. De gemeente heeft meer dan 650 tekeningen binnengekregen. De tekeningen waren zo mooi, dat het zonde was om ze alleen op de afvalbakken te gebruiken.

De jury heeft nog een keer gekeken en heeft toen nog zes tekeningen uitgekozen om daarmee de papierbakken in het gemeentehuis te versieren.

UITHOORN - Femke was half oktober één van de prijswinnaars van de 'prullenbakwedstrijd', haar tekening was afgedrukt op een sticker en op een prullenbak op het Amstelplein geplakt maar die is nu al verdwenen.

 Witte weekblad 02 November 2010

'Gelukkig hebben we de foto nog'

Haar vader Eric Overwater vertelt: ,,Vol trots wilde onze dochter Femke haar prijswinnende tekening op 'haar' vuilnisbak op het Amstelplein laten zien aan haar opa en oma. Helaas nog geen week later was de tekening niet meer zichtbaar, want de vuilnisbak was al weer vervuild door een flyer."

De gemeente wilde de vuilnisbakken oppimpen met leuke vrolijke tekeningen, ,,en waarschijnlijk ook het wildplakken tegengaan", zegt Overwater. ,,En de prijswinnaars waren natuurlijk erg trots dat hun tekening was uitgekozen. Onze dochter was dan ook zeer verdrietig dat haar tekening niet meer te zien was op 'haar' vuilnisbak. Jammer dat door de plakkers van deze flyer niet de daarvoor bedoelde plakzuilen worden gebruikt. Een leuke actie van de gemeente wordt hiermee teniet gedaan. Bovendien hebben wij een zeer verdrietige dochter thuis zitten, die niet begrijpt waar haar tekening gebleven is. Gelukkig hebben we de foto nog!"

Bron: Witte weekblad - 22 oktober 2010

Naar het overzicht