Turners KDO op podium

20 november 2010

TURNEN - Kinderen van de turnverenigingen De Zevensprong, ODI, Kwiek en KDO kwamen zaterdag 13 november naar de gymzaal in Nieuwveen om aan het publiek en de jury te laten zien wat ze allemaal al kunnen op de lange mat, trampoline, kast-trampoline en kast-plank.

De koppelwedstrijd voor de recreatieve jongens en meisjes van de verschillende gymverenigingen was ingedeeld in een groep A met jongens en meisjes tot 9 jaar en een groep B met jongens en meisjes van 9 t/m 12 jaar. De kinderen van verschillende verenigingen zijn bij elkaar geplaatst en moesten samen hun beste kunnen laten zien om samen een plaats op het podium te bemachtigen.

Om 9.00 begon de A-groep met hun oefeningen. De organisatie had leuke namen bedacht voor de acht groepen zoals Goofy, Katrien en Donald Duck. Acht meisjes en twee jongens van KDO deden ook mee in groep A en waren in de groepen Mickey Mouse, Pluto, Goofy en Minnie Mouse ingedeeld.

KDO viel in de prijzen, want op de tweede plaats eindigde de groep Goofy met een groepsgemiddelde van 6,990. In deze groep hebben Samantha Geres, Djoeke Lek en Melanie van Scheppingen samen met kinderen van Kwiek hun beste beentje voor gezet en zelfs het hoogste gemiddelde cijfer van de A-groep gehaald: een 7,650 op de kast-plank. KDO mocht daarna nog een keer op het podium plaatsnemen. De groep Katrien had de eerste plaats met een groepsgemiddelde van 7,207. In deze groep waren de jongens van KDO vertegenwoordigd: Zip Vork en Mattie samen met turners van ODI. Om 10.45 uur mochten de jongens en meiden van groep B van start. Alle oefeningen waren net iets moeilijker dan de oefeningen van groep A, maar het harde werken tijdens de trainingen werd beloond.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht