Gladheidsbestrijding in Uithoorn - De Kwakel

19 december 2010

Gladheid als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten, sneeuw en ijzel kan over het algemeen voorkomen in de periode van 1 november tot 1 april. Om de veiligheid te bevorderen regelt de gemeente gladheidbestrijding op wegen en fietspaden. Dit is verdeeld in twee prioriteiten.

Prioriteit 1
Dit zijn de hoofdroutes en fietspaden die preventief (vooraf) en bij alarmering worden gestrooid met inzet van het benodigde materieel. Hierbij worden de toegangswegen en parkeerplaatsen bij winkelcentra meegenomen.

Tijdens extreme situaties -indien gladheid tenminste drie dagen of langer aanhoudt- en tijdens sneeuw of ijzel moet intensiever worden gestrooid. Deze situatie wordt per omstandigheid op maat ingevuld door bijvoorbeeld extra strooibeurten te houden.

Prioriteit 2
Dit zijn de binnenstraten, bushaltes en winkelcentra die curatief (achteraf) worden gestrooid. Deze route wordt hoofdzakelijk in eigen beheer -aansluitend op de hoofdroute- gestrooid. In verband met de toegankelijkheid van openbare gebouwen en centra voor ouderen zal hier speciale aandacht aan gegeven worden. Gemiddeld komt deze situatie 3 à 4 maal per jaar voor.

 Lees Meer >> Gladheidsbestrijding

Bron: www.uithoorn.nl

Naar het overzicht