De Zon wint schoolstrijd op het volleybalveld

28 januari 2011

VOLLEYBAL - Afgelopen zaterdag werd in de KDO sporthal in de Kwakel het vijfde schoolvolleybal toernooi gehouden. De kinderen van de basisscholen De Zon en De Springschans streden om de bekers in de categorie groep 5/6 en groep 7/8. Ieder team bestond uit minimaal vier kinderen, maar de meeste teams hadden wel één of meerdere wisselspelers waardoor er in totaal ongeveer zeventig kinderen aan het volleyballen waren. Om 13.00 uur waren de teams aanwezig en konden de wedstrijden beginnen.

Ondanks dat de meeste kinderen maar één keer per jaar volleyballen, werd er op een hoog niveau gevolleybald. Het was duidelijk te zien dat de scholen tijdens de gymlessen goed geoefend hadden met het volleyballen.

Om 16.15 uur waren de laatste wedstrijden gespeeld en kon bekend worden gemaakt wie de bekers hadden gewonnen. Bij groep 5/6 ging de eerste prijs naar 'De vliegende Kangaroekokosnoten' (De Zon), de tweede prijs naar 'Pel de Pinda' (De Zon) en de derde prijs naar De Springschans groep 6.

Bij groep 7/8 ging de eerste prijs naar 'De verliezers die denken dat ze goed zijn' (De Zon), de tweede prijs naar 'Volleyballers van de Zon' en de derde prijs naar 'De Pinkpanters' (De Zon).

De wisselbeker voor de school met de meeste punten blijft wederom bij De Zon. De uitgeloofde prijs voor de meest originele teamnaam ging naar de meiden van 'De vliegende Kangaroekokosnoten' (De Zon).

KDO heeft een zogenaamde mini-volleybalgroep. Kinderen die de smaak te pakken hebben gekregen,kunnen op dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur meetrainen in de KDO sporthal.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht