1500 euro voor scouts

01 maart 2011

DE KWAKEL - Donderdag ontvingen Jeannette ten Brink en Jaap Hoogenboom van Scoutingvereniging Sint Joannes in De Kwakel een cheque van 1.500 euro uit handen van Rinze Bruinsma van de Rotaryclub Aalsmeer-Uithoorn. Het geld wordt door Sint Joannes besteed aan de bouw van een nieuw houten onderkomen in het centrum van De Kwakel.

Scoutingvereniging Sint Joannes bestaat dit jaar officieel 65 jaar en is van oorsprong rooms-katholiek. Tegenwoordig staat men echter open voor alle geledingen binnen de maatschappij. ,,Iedereen is welkom", zegt Jeannette ten Brink. De vereniging is een van de 1100 scoutinggroepen in Nederland en maakt deel uit van de regio Amstelland. Momenteel telt Sint Joannes 35 kaderleden en 110 leden, verdeeld over vijf groepen jongens en meisjes van 7 tot ongeveer 16 jaar oud.

Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn is een serviceclub met 38 leden die onder meer met acties geld bijeenbrengt voor maatschappelijke doelen in voornamelijk het clubgebied tussen Mijdrecht en Aalsmeer. Rinze Bruinsma bij de overhandiging van de cheque: ,,Wij hopen dat onze bijdrage de realisering van het nieuwe clubgebouw een stapje dichterbij brengt. Want wij werden erg aangesproken door zowel de lokale als maatschappelijke functie van jullie scoutingvereniging."

Bron: Redactie -Witte weekblad

Naar het overzicht