Een lintje voor Jaap Hoogenboom en Theo Zeldenthuis

30 april 2011

Op de dag van de lintjesregen is Jaap Hoogenboom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Natuurlijk was hij met een smoes naar het gemeentehuis gelokt, voor een gesprek met wethouder Verheijen. Bij aankomst bij het gemeentehuis was Jaap zeer verrast, je kon zien dat hij dit absoluut niet had verwacht. Thea zijn vrouw, stond hem al in het gemeentehuis op te wachten met zijn nette jasje en nette das. Tja, ze moest op dat moment ook bekennen dat ze had gelogen en dat ook zij in het complot zat.

Na een kopje koffie om even bij te komen werden alle genodigden en aanwezigen verzocht om naar de raadszaal te gaan. Alwaar de plechtige gebeurtenis plaats vond. Na de diverse toespraken was Jaap aan de beurt. De Burgermoeder Dagmar Oudshoorn had zich goed voorbereid en heeft bijna zijn hele vrijwilligers CV doorgenomen. Zijn lange lidmaatschap bij Scouting vereniging St. Joannes, waarvan de langste tijd bestuurlijke functies en momenteel penningmeester. Maar ook voor de kerk gemeenschap St. Jansgeboorte heeft Jaap zich lang ingezet op bestuurlijk niveau, tegenwoordig is hij koster en kerkvrijwilliger. Natuurlijk werd de BNMO (De Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers) niet vergeten waar Jaap penningmeester is van regio Noord Holland. Ook werd menig ingefluisterde anekdote verteld, maar aan het eind van de toespraak volgt het officiële stuk waarin wordt bevestigd dat Jaap zijn verdienste op het maatschappelijke vlak liggen waardoor hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Na dat alle voorgedragen mensen waaronder ook Theo Zeldenthuis waren gedecoreerd met hun lintje was het de beurt voor de persoonlijke toespraken en de bedankwoordjes. De bedank woorden van Jaap waren krachtig en simpel, zonder jullie had ik nooit zoveel vrijwilligerswerk kunnen doen. Want je kunt het nooit alleen, vrijwilligerswerk doe je samen. Na de oranjebitter en felicitaties ging ieder naar huis waar Jaap 's middags in het dorpshuis nog op een klein feestje werd getrakteerd in het dorpshuis door zijn vrouw Thea. Ze had stiekem achter zijn rug om vrienden, collega vrijwilligers en familie uitgenodigd om ze in de gelegenheid te stellen om Jaap te feliciteren.

Naar het overzicht