36e Sport en Spel in De Kwakel

23 mei 2011

DE KWAKEL - Voor de 36e keer werd afgelopen weekend op het KDO het traditionele sport en spel weekend gehouden. Met bijna 280 deelnemers was het een druk weekend.

Het thema van het weekend is het Verre Oosten. De 'rijzende zon' is heel toepasselijk aanwezig, zaterdag meer dan zondag. Op zondag worden er verschillende spellen gedaan op het KDO-terrein. Variërend van midgetgolf en een kruidenrace tot atletiekonderdelen: er is van alles te doen voor de deelnemers. Bij de kruidenrace op het hoofdveld moeten de deelnemers blikken kruiden op twee soort etagères stapelen en hiermee een parcours lopen, uiteraard zonder dat de blikken vallen.

Tijdens de grote voeten race, lopen de deelnemers even 'op grote voet'; op grote voeten met een tennisbal voorop moeten de kinderen een wedstrijd lopen. Langzaam maar zeker lukt het een deelnemer om de bal op de voet te houden. Aan een andere kant van het veld trappen een paar jongens even een balletje, het is en blijft tenslotte een voetbalveld. Op het andere veld is onder meer een atletiekparcours uitgezet, met hordelopen en verspringen als een van de onderdelen. Om half drie marcheert een dweilorkest uit Roelofarendsveen op klompen het terrein op om voor muzikaal vermaak te zorgen. In de crea-tent maken de groepen t-shirts met een grote draak, die ze aan hebben bij de sluiting.

Namens de kampstaf toont Rob Rentenaar zich tevreden over het weekend. ,,Het weer is prima, zaterdag was het wel ineens heel warm." De kinderen zitten in De Kwakel op school of sporten bij KDO. ,,We staan los van KDO, maar gebruiken wel hun complex", legt Rentenaar uit. Over de toekomst maakt hij zich weinig zorgen. ,,Je ziet dat de leeftijdsopbouw op De Zon redelijk constant blijft en er komen ook steeds meer kinderen bij KDO sporten, daar kunnen we ook uit putten."

Bron: Witte weekblad

Naar het overzicht