Regen en wind, vuur en vlam in het Tourhome.

25 juli 2011

Regen en wind, vuur en vlam in het Tourhome.
De renners van het tourspel krijgen het in het laatste jaar van het Tourhome zwaar te verduren. De Tien Plagen lijken te zijn uitgeroepen over het Kwakelse monument. Eerst dreigt het monumentale pand als de ark van Noach van erve Vlasman af te drijven, vervolgens slaan de vlammen aan alle kanten uit. Gelukkig werden deze vlammen vakkundig in de hand gehouden door Arjen Vlasman en zijn reddende engelen Ria Verhoef en Marga Kouw.

Zij waren het die vrijdagmiddag de barbecue verzorgden bij de aankomst op Alpe ‘d Huez. Vele voorspellers van de etappes in Frankrijk hadden deze middag vrij genomen om de aankomst in het Tourhome te volgen. Met de ‘lappen' op de schoot en lappen op het rooster werd het een gezellige middag. Steeds meer mensen sloten na hun werk aan, vervolgens ging de middag over in de laatste knobbelavond. Mira Wahlen kwam tegen de nacht met de laatste tussenstand, de lijst werd nog steeds aangevoerd door de zo rustig rijdende Jim Voorn. Deze ‘plaag' wist zijn voorsprong voor het afsluitende weekend te vergroten tot zes punten.

Het moet raar lopen als voor deze aanvoerder de zee zich niet als eerste splitst. Marc van Wees zal hard door moeten rijden om niet als dolende in de woestijn achter te moeten blijven. Roy Klijn kwam de wisselbeker deze week alvast terug brengen. Een prolongatie van zijn titel zag hij niet meer zitten, verleden tour bijna alles goed voorspeld, deze tour er telkens naast. Precies voorspellen deed tot nu toe Luc van der Meer het best, deze mazzelaar ging met de rode trui het afsluitende weekend in. Voor deze trui liggen nog vele kapers op de kust, zeker met de afsluitende rit op het Champs- Elysees in het verschiet. De deelnemers leveren dan hun Laatste Tien Geboden in en dan maar afwachten of de renners in Frankrijk zich daar maar aan houden. In het ploegenklassement zijn de renners van ‘De laatste Lap' er ook niet zeker op, op slechts acht punten volgen de renners van ‘Het laatste rondje'. Als sprinkhanen willen zij zich op de koplopers storten.

Kaal gevreten zal binnenkort ook het land van Co vlasman er bij liggen, de tempel zal worden afgebroken. Maar de deelnemers van het tourspel zijn er van overtuigd dat zij volgend jaar het beloofde land in zullen trekken. Daar zal voor het 57e jaar het unieke spel worden voortgezet, uw tourreporter ondertekent met een laatste snik.

Gele trui:
1 Jim Voorn 129 pnt
2 Bertil Verhoef 123
3 Joep Voorn 123
100 Marc van Wees 77
 Rode trui:

1 Luc van der Meer 26
2 Jim Voorn 25
3 Theo Bartels 25

Ploegen:
1 De laatste lap 394
2 Het laatste rondje 386
3 De laatste snik 381
20 Het laatste moment 321

Naar het overzicht