Kwakelse kermis kriebelt nu al

28 augustus 2011

In De Kwakel wordt alweer reikhalzend uitgekeken naar vier dagen feest en spektakel. Van zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 september staat De Kwakel in het teken van muziek, kermis, vletten trekken en optochten.

3 september

De Kwakelse Kermis is een feest voor jong en oud en begint daarom zaterdag om 19.00 uur met een gezellige kinderdisco. Vanaf 21.00 uur nemen de Jan van Brusselband en DJ Jeroen het over om er voor de volwassenen een supergezellige feestavond van te maken met frisse en folky muziek, waarbij de tent zal rocken. Entree 10 euro.

4 september

Voor de 110de keer wordt zondag de kinderoptocht gehouden, waaraan alle kinderen van groep drie tot 16 jaar mee mogen doen. Om 12.30 uur worden alle kinderen, eventueel met fiets of kar, op het plein voor het Dorpshuis verwacht, waar de jury alle deelnemers zal beoordelen. Om 13.30 uur zal de bonte stoet, vooraf gegaan door muziekvereniging Tavenu, een ronde door het dorp maken om bij de feesttent te eindigen. Daar zal rond 15.15 uur de prijsuitreiking plaats vinden.

Om 19.00 uur gaat de tent open voor een heerlijk optreden van de Sjonnies. Deze drie maffe gasten weten met hun mix van hoempapa, smartlappen en meezingers menige feesttent op zijn kop te zetten. Entree gratis.

5 september

Op maandagmiddag is het euro-middag op de Kwakelse Kermis. Van 15.30-18.00 uur kosten bijna alle attracties maar een euro. 's Avonds om 18.00 uur wordt voor de vijfde keer het Kwakels Kampioenschap Vletten Trekken op de Ringvaart gehouden. Wat begon als een grap, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze strijd van twintig teams om de Gouden en Rosse Peddel.

Om 21.30 uur is er, onder voorbehoud, een spectaculair vuurwerk te zien, waarna de prijsuitreiking van het vletten trekken in de tent zal volgen. Daar is het Rok en Loll avond met een optreden van de BitterBalls, die van allerlei bekende tophits eigen creaties maken.

Entree gratis.

6 september

Vanaf 8.00 uur vormt het centrum van De Kwakel het decor voor een lange stoet praalwagens met prachtig verklede mensen. Het hoogtepunt van de kermis is al jaren de grote optocht, die dit keer voor de 59ste keer door het dorp zal rijden. Om 09.15 uur begint de stoet met zijn ronde, waarbij het publiek beslist wie de winnaar zal worden. Rond 16.30 uur zal in de feesttent het verlossende woord worden gesproken en bekend zijn of het DKHC is gelukt voor de vierde maal achtereen de eerste prijs te winnen. Hierna barst de feestdisco onder de muzikale leiding van DJ Jeroen los. De Kwakelse Kermis is een feest dat je niet mag missen.

Meer info via www.polderfeest.nl.

 

Bron: dichtbij.nl

Naar het overzicht