Uniek initiatief bewoners Boterdijk in De Kwakel

27 september 2011

Op zaterdag 1 oktober a.s. organiseren de NVM makelaars weer een open huizen route.
Een dag waarop iedereen binnen kan kijken in te koop staande woningen.

De eigenaars van te koop staande woningen op de Boterdijk in De Kwakel hebben de handen ineen geslagen en komen met een uniek initiatief. Op deze dag krijgt de Boterdijk extra aandacht en vertellen zij het verhaal van hun woning en de omgeving.

De Kwakel is een dorp met 4000 inwoners en behoort tot de gemeente Uithoorn. Je zou het ook het 3 provinciepunt van Nederland kunnen noemen, het is gelegen in Noord-Holland en grenst direct aan de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Hierdoor zijn steden als Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Alphen aan de Rijn makkelijk bereikbaar.
En op Schiphol ben je binnen een kwartier.
Maar ook een fietstocht door de polder, vissen in de vele sloten en lekker genieten van een drankje in een theetuin is van hieruit mogelijk. U hoeft slechts 5 minuten te rijden om een vakantiegevoel te krijgen.

Ondanks de rijke geschiedenis is het inmiddels uitgegroeid tot een modern dorp waar ook alle voorzieningen binnen handbereik zijn. Op het plein tegenover de kerk vinden we de supermarkt, bakker, slager en kapper. Maar ook treffen we er een cafetaria aan en een kroeg, samen 'het sociale hart' van het dorp.
Voor feesten en partijen kan men terecht in het partycentrum van Leenders en voor sport en spel zijn de sportverenigingen KDO (voetbal,volleybal,korfbal,handbal, gymnastiek),Qui VIve (tennis en hockey) en Thamen (honk-en softbal) aanwezig. Daarnaast is ook indoor sport en fitness mogelijk in het sportcentrum Amstelhof.
Basisonderwijs wordt gegeven in het moderne schoolgebouw in De Kuil. Vervolgonderwijs is op fietsafstand te vinden in Uithoorn, Mijdrecht en Aalsmeer.

Een van de langste en oudste straten binnen dit dorp is de Boterdijk. Hier vindt met onder andere twee voormalige scholen, de oude fietsenwinkel, het vroegere politiebureau en enkele boerderijen. Maar ook is in de loop der jaren veel nieuwbouw gepleegd en is de Boterdijk een mix geworden van toen en nu.

Op deze Boterdijk staan een aantal woningen te koop, allemaal woningen met een eigen geschiedenis en een eigen karakter. De bewoners zullen tijdens de open dag onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, mensen vertellen over deze geschiedenis en toelichten waarom de woning te koop staat. En uiteraard kan er ook direct binnen gekeken worden in de betreffende huizen.
Daarnaast wordt er inzicht gegeven in de (toekomstige) ontwikkelingen op en nabij de Boterdijk. De Gemeente Uithoorn is gevraagd hieraan haar bijdrage te leveren

De stichting "De Kwakel Toen & Nu" heeft materiaal beschikbaar gesteld om u te kunnen laten zien hoe de Boterdijk was en nu geworden is, een mooi stuk geschiedenis in een dorp wat u kunt vergelijken met een plaats als Abcoude: rustig, mooi groen en heerlijk om te wonen.

Wij nodigen mensen dan ook van harte uit om onze huizen te komen bezichtigen op deze dag.
Van elk van de huizen die meedoen zijn bewoners aanwezig in een tent naast de kerk en in hun eigen woning. Hier kunt u informatie krijgen over alle huizen en een kopje koffie of thee halen. Aan de kinderen wordt ook gedacht.
De deelnemende eigenaren hebben voor de herkenning blauwe ballonnen aan de gevel gehangen en hier kan men zo terecht.

In een van de huizen is er een deskundige van een bank of hypotheker aanwezig .
Deze kunnen zowel inzicht geven in de mogelijkheden van kopen van een woning als in de nieuwste ontwikkelingen op de financiële markt.
Aan de aanwezige woonadviseur kunt u al uw vragen en wensen op het gebied van interieur voorleggen.
In de tent staat aangegeven in welk huis deze adviseurs te vinden zich bevinden.

De bewoners van de Boterdijk hopen veel mensen te mogen ontmoeten en zien u dan ook graag tegemoet op 1 oktober a.s.

Met dank aan Stichting De Kwakel Toen & Nu, www.de-kwakel.com.

Naar het overzicht