Eerste prijs voor Kwakelse rozenkweker

12 oktober 2011

DE KWAKEL - Rozenkweker John van Os uit De Kwakel heeft met zijn roos 'Meizulerus Amalia' de eerste prijs behaald tijdens een handelskeuring op de Lijnrijders- en Handelsbeurs. De ruim 100 inzendingen werden in drie categorieën onderverdeeld: roos, snijbloemen algemeen en planten.

De roos van John van Os rozen uit de Kwakel werd beoordeeld met het cijfer 9.86 en daarmee de 1e prijs. Op de voet volgden Meijer Roses en Velden Roses met respectievelijk 'Lexani Avalanche+' en 'Schycecold White Naom.'.
__________________________________________________________________________

Kweker John van Os over zijn roos Heidi!

Familiebedrijf John van Os rozen is onlangs gestart met het aanvoeren van de roos Heidi! op Flora Holland Aalsmeer. Bij de productie van de rozen, maar ook bij de introductie is duidelijk gebleken dat de hele familie zich voor 100% inzet om goede kwaliteit rozen op de markt te brengen!

Gepassioneerde rozenkwekers

John van Os is opgegroeid tussen de rozen, vader Piet van Os heeft zeker 45 jaar rozen geteeld en inmiddels heeft John al 23 jaar zijn eigen rozenkwekerij. Op dit bedrijf van bijna 2 hectare worden drie rassen geteeld.

John van Os Rozen is een echt familiebedrijf, niet alleen John en zijn vrouw Inez, maar ook zijn vader Piet en dochters Joyce en Fabiënne zijn zeer actief binnen het bedrijf. Met zijn allen werken ze heel hard en gepassioneerd om Nederlandse kwaliteitsrozen op de markt te brengen en bieden ze hun klanten zo veel mogelijk service. Omdat het bedrijf dicht bij de veiling in Aalsmeer gevestigd is, zijn er korte lijnen naar de inkopers, zodat er altijd snel geschakeld kan worden om nog wat extra te leveren wanneer dit nodig is.

John: "Wij zetten ons als familie, 7 dagen per week, voor 100% in om goede kwaliteitsrozen op de markt te brengen. Het is topsport om rozen te telen!, wij zijn trots op ons product dat we Heidi! Extra NL noemen."
Heidi met de roos Heidi!

De Heidi!'s van John van Os Rozen worden sinds kort voor de klok aangevoerd. In de week voor de eerste aanvoer heeft de familie in samenwerking met Flower Update een rondje langs diverse handelaren gemaakt om hun roos Heidi! goed voor het voetlicht te brengen. Ook hier werd de inzet van de gehele familie duidelijk, dochter Fabiënne was voor de gelegenheid verkleed als een echte Heidi. Een zeer goed geslaagde ludieke actie!

Inez: "Het was heel goed om bij de handelaren langs te gaan, zo hebben zij onze gezichten gezien en wij die van hun. De reacties op onze Heidi! Extra NL waren heel leuk. Het blijft mensenwerk, je hebt elkaar nodig!"
Heidi! een mooie roze blozende roos.

John: "Onze Heidi! Extra NL is onderscheidend in het lichtroze segment door haar knopgrootte. En dit krijgen we ook terug uit de handel. In de eerste weken na de introductie heeft de handel enthousiast gereageerd op ons product. Er is navraag en we horen dat de klanten tevreden zijn over de kleur, de knopgrootte en met de goede houdbaarheid. Heidi! is ook voor heel veel markten/landen geschikt, ze is in de eerste week bijvoorbeeld al geexporteerd naar Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Finland, Zuid-Duitsland en Engeland.

We hebben teruggekoppeld gekregen dat onze Heidi! Extra NL een mooie roze blozende roos is, geschikt voor alle seizoenen."

Bron: Schreurs.nl

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht