Kwakelse veiling na eerste avond al op 25.358 euro

03 november 2011

De laatste zaterdag van oktober en de eerste zaterdag van november zijn traditiegetrouw de Kwakelse Veilingavonden. De maanden er voor worden door wijklopers huis aan huis koopjes opgehaald. Op de veilingavonden worden deze onder leiding van de veilingmeesters Mathijs van der Knaap en Arnout Overwater geveild. In totaal zijn ruim 125 vrijwilligers betrokken bij de organisatie van de Kwakelse Veiling. De opbrengst van deze veilingavonden komt geheel ten goede aan het Kwakelse verenigingsleven. Afgelopen zaterdag was de eerste veilingavond, die om 20.00 uur begon met een kinderveiling.

Ruim 150 kinderen en ouders, opa's en oma's zaten klaar om te bieden op koopjes als Ajax-ballen, knutselpakketten, DVD's en allerlei soorten kinderspeelgoed. Al binnen drie kwartier was de grens van € 2.500 voor de eerste premie behaald. Als deze grens bereikt wordt blaast de penningmeester op zijn scheepstoeter en vliegen de biedingen omhoog. De premies waren er dan ook naar met o.a. een LED T.V., een fiets en een BluRayspeler. In totaal moest de penningmeester tien maal op de scheepstoeter blazen en werd op deze eerste veilingavond het mooie bedrag van € 25.358 binnengehaald.

Sinds de invoering van de euro werd er alleen in 2005 en 2009 een hoger bedrag geboden. Aangezien sinds die tijd op één jaar na elke tweede veilingavond een bedrag boven de € 30.000 opleverde hoopt het Kwakels Veilingcomité ook dit jaar weer een bedrag tussen de € 55.000 en € 60.000 te kunnen verdelen onder de Kwakelse verenigingen. De tweede veilingavond is op zaterdag 5 november in de kantine van de s.v. KDO aan de Vuurlijn. Om 20.00 uur wordt er weer gestart met een kinderveiling.

Bezoekers die met de auto komen worden verzocht om gebruik te maken van het parkeerterrein aan de Vuurlijn. Het belooft weer een drukke avond te worden, waarin gezelligheid hand en hand gaat met het ondersteunen van het Kwakelse verenigingsleven. Het laat zien waarin een klein dorp als De Kwakel groot kan zijn.

Bron: Jan Tilburgs

Naar het overzicht