Verkeersstructuurplan De Kwakel update 16 november

20 november 2011

In de laatste maanden van 2011 wordt door de gemeente, in samenwerking met bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in De Kwakel gewerkt aan een plan (VSP De Kwakel) over oplossingen en maatregelen voor de verkeersknelpunten in De Kwakel.

Wat is VSP De Kwakel?
In november 2010 hebben de bewoners van De Kwakel aangegeven dat zij graag een oplossing zien voor de verkeersknelpunten in en rond De Kwakel. Dit vond plaats tijdens een bezoek van het college aan De Kwakel.
In het UVVP (Uithoorns Verkeer- en Vervoerplan) staat dat hier naar gekeken wordt als de N201 is omgelegd. Gelet op de wensen van de bewoners van De Kwakel, heeft de wethouder voor verkeer de toezegging gedaan toch eerder te beginnen met het opstellen van een Verkeersstructuurplan (VSP) voor De Kwakel.

Hoe wordt het verkeersstructuurplan opgesteld?
Een groep van ongeveer 20 bewoners, ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en medewerkers van de gemeente maakt het plan in een aantal bijeenkomsten. Dit is het Werkteam. Zij worden hierbij begeleid door verkeerskundigen.

 

In de eerste bijeenkomst op 12 oktober 2011 zijn de belangrijkste routes en knelpunten vastgesteld. Vervolgens is het doel om gezamenlijk tot mogelijke oplossingen en concrete maatregelen te komen. In januari 2012 moet dit een gezamenlijk voorstel opleveren, dat vervolgens wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Op 16 november heeft er een bijeenkomst plaats gevonden, zie verslag hier onder te downloaden.

Downloads
(pdf, 2,92 mb)
Verslag van 16-11-2011 VSP bewoners bijeenkomst

(pdf, 1,62 mb)
Verslag van de 1e bijeenkomst Werkteam VSP De Kwakel op 12 oktober 2011

Bron: Gemeente Uithoorn

Naar het overzicht