Programma Vuurwerkgroep De Kwakel 2011

12 december 2011

Het is alweer december. Sinterklaas is inmiddels naar Spanje en iedereen is zijn huis kerstklaar aan het maken. Stichting Vuurwerkgroep De Kwakel is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor het Oud en Nieuw spektakel in het dorp. In nauwe samenwerking met o.a. gemeente, hulpdiensten en Buurtbeheer is er naast het zorgen voor de veiligheid ook ruimte ontstaan voor het organiseren van festiviteiten.

Ook dit jaar zal er voor jong en oud wat te beleven zijn. Ter gelegenheid van het Oud en Nieuw feest in de Kwakel wordt er woensdag 28 december een feesttent geplaatst in het dorp voor het dorpshuis.

Omdat de Vuurwerkgroep zich als doel heeft gesteld om van de eindejaarsviering een feestje te maken voor alle leeftijden, is er ook dit jaar weer een disco georganiseerd.
Donderdag 29 december zal er weer een Minidisco gehouden worden voor de Kwakelse bassischool kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Deze Disco begint om 19.00 en eindigt om 21.00 uur. Natuurlijk is er weer een DJ en is er limonade voor de kinderen. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen tijdens deze gezellige Minidisco. De entree is gratis.

Het is al bijna een begrip te noemen, de Midwinteravond in De Kwakel! Ook dit jaar heeft de Vuurwerkgroep De Kwakel het in de volksmond hetende "Boerenkoolfeest" georganiseerd op vrijdag 30 december vanaf 17:00 uur. Dit jaar met een uitbreiding in het pakket, namelijk zowel boerenkool als hutspot! Daarnaast komt zanger Mike zingen vanaf 17.00 uur. Kaarten om bij deze gezellige avond aanwezig te zijn, kunt u weer kopen voor € 5.- pp bij het Dorpshuis en Slagerij Eijk en Veld in De Kwakel.

Zoals altijd is er op oudejaarsdag zaterdag 31 december weer een groep vrijwilligers actief met surveilleren door het dorp. Vanaf 10 uur, het tijdstip waarop officieel vuurwerk afgestoken mag worden, beginnen de vrijwilligers te surveilleren door het dorp.

Deze rondes gaan door tot de start van het Oud en Nieuw feest voor het dorpshuis. Het feestterrein zal deels afgebakend worden met speciale rekken waar vuurwerk in geplaatst kan worden.
In de feesttent kan er glühwein, warme chocomelk en natuurlijk andere drankjes gedronken worden, daarnaast is er muziek.
Buiten de tent kunnen mensen zich warmen rondom de vuurkorven. Ook oliebollen en appelflappen zijn dan ruim voldoende aanwezig.

Onder het motto "voor elkaar met elkaar" hoopt de Vuurwerkgroep samen met alle Kwakelaars wederom een eindejaarsafsluiting te realiseren die een voorbeeld mag zijn voor andere buurten en dorpen.

Wij kunnen altijd hulp gebruiken van enthousiaste vrijwilligers voor het surveilleren op oudejaarsdag of voor het assisteren bij de door ons georganiseerde evenementen.
Interesse? Bel naar Paul Boere (voorzitter) op 06-31393377.

Bron: Vuurwerkgroep De Kwakel

Naar het overzicht