Snorrenclub doneert geld aan scouting

13 december 2011

DE KWAKEL - Afgelopen zaterdag nam de penningmeester Jaap Hoogenboom van Scouting vereniging St. Joannes een cheque in ontvangst van 2154 euro. De cheque werd overhandigd door Kees Lek, de voorzitter van de Nederlandse Snorrenclub.

De Eerste Nederlandse Snorrenclub (ENS) doneert regelmatig aan een goed doel. Dit maal is er extra moeite gedaan om het bedrag op te blazen en volgens de voorzitter Kees Lek is dit boven verwachting gelukt. Het geld is opgehaald tijdens de jaarlijkse traditionele Midwinter Snorren BBQ op de Kwekerij van Kees Lek, waar snorrenmannen uit Nederland en België tezamen met hun vrouwen en gezellige bijeenkomst hadden. Na ontvangst gingen de heren en dames op excursie bij de Sint Paulia kwekerij van Vlasman in Mijdrecht en daarna nog een bezoekje aan het nieuwe Troephuis van de Kwakelse Scouting. Terug op erve Lek kon er heerlijk worden geborreld en uiteindelijk werd de BBQ aangestoken waarop lekkere stukken vlees konden worden bereid. Waarvoor dank aan de slagers Patrick & Dave en bakker Jan. Nadat de magen waren gevuld begon de miniveiling waar ruim 40 kavels onder de hamer gingen waaronder kerststerren, kerststukjes, rozen, kwakelboxers, snorrenbekers en speciale bierglazen.

Aan het eind van de veiling kon er een totaalbedrag op de cheque geschreven worden van 2033 euro, opgebouwd uit de opbrengst van de veiling, bijdrage uit de clubkas van de Snorrenclub en een groot deel van het entree geld. Echter door nog een aantal donaties later op de avond is het bedrag aan het eind van de avond uiteindelijk op 2150 euro uitgekomen.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht