Stichting AED De Kwakel van start!

02 januari 2012

Sinds het begin van het nieuwe jaar is de Stichting AED De Kwakel operatief! Dat wil zeggen dat 20 goed opgeleide burgerhulpverleners bereid zijn gevonden actief op een reanimatiemelding in De Kwakel te reageren. Deze burgerhulpverleners zijn uitgerust met een pieper waarmee ze, in geval van een reanimatie, tegelijkertijd met de ambulance een melding van de meldkamer krijgen.
De ervaring leert dat de burgerhulpverleners veelal binnen 3 minuten na een dergelijke melding aanwezig zijn. Zij starten vervolgens de reanimatie op met behulp van een AED (aangeschaft dankzij onze eerste sponsoren!), en zetten deze voort totdat de professionele hulpverlening dit overneemt. Doordat de reanimatie binnen de eerste zes, cruciale, minuten gestart kan worden, vergroot dit de overlevingskansen van een slachtoffer aanzienlijk (zie ook www.6minuten.nl)!
Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact met ons opnemen via het e-mailadres stichting-aed-de-kwakel@live.nl. Ook kunt u zich hier aanmelden als vrijwilliger of sponsor; als dàt geen goed voornemen is...?!

Naar het overzicht