Vuurwerkgroep tevreden

03 januari 2012

DE KWAKEL - Onder toeziend oog van vrijwilligers van de Vuurwerkgroep begonnen de eindejaarsfeestelijkheden afgelopen donderdagavond met de kinderdisco in de feesttent op het dorpsplein. Ook dit jaar weer een erg gezellig kinderfeest, met weer meer kinderen dan vorig jaar.

DJ Michel Kas kon de meeste verzoekjes inwilligen en de kinderen amuseerden zich opperbest.

De dag voor oudejaar werd voor de derde keer alweer de midwinteravond georganiseerd, in de volksmond 'boerenkoolfeest'. Al snel na de aangekondigde openingstijd zaten de eerste gasten te genieten van de warme chocomel en glühwein. De meeste mensen hadden al in de voorverkoop een kaartje gekocht, maar ook aan de tent meldden zich nog een aantal dorpsgenoten, die vast waren afgekomen op de geur van de heerlijke boerenkool en hutspot. Met worst, gehaktballen en jus natuurlijk. De 100 aanwezige gasten, onder wie wethouder Verheijen, hebben er samen een mooi feestje van gebouwd. De uitstekende Aalsmeerse zanger Mike verzorgde de muziek tijdens het eten. Daarna nam DJ Michel Kas het stokje over. Door het draaien van lekkere meezing- en deinsmuziek gingen al snel de voetjes van de vloer. Bij Piet Kas konden drankjes gekocht worden om de dorstige kelen te verzorgen. Wie nog wil nagenieten of nieuwsgierig is geworden naar dit oergezellige feest kan foto's bekijken en/of bestellen via de website van Annemarieke Verheij (www.verheijfotografie.nl)

Zaterdagochtend om 10.00 uur verzamelden zich in BS De Zon de surveillanceteams van de Vuurwerkgroep. In groepjes van twee en drie werd er in de wijken gelopen. Overal was de jeugd gezellig bezig vuurwerk af te steken en dat bleef feitelijk de gehele dag zo. Het carbid schieten later op de dag was een happening apart: tegen vijf uur reed een trekker met carbidschutters door het dorp. Bij de kruising Kwakelse Pad en Drechtdijk werden de carbidbussen in stelling gebracht en even later vulden indrukwekkende knallen de lucht. Na afloop nog een gezellig pilsje op het plein en daarna weer op de trekker de avond in? op weg naar wie weet welk feest. In de feesttent ging het feest door tot in de kleine uurtjes: om middernacht hieven de feestvierders het glas om met elkaar het nieuwe jaar te begroeten en twee uur later, kwam sluitingstijd veel te snel.

De Vuurwerkgroep bedankt hier alle sponsors van goed en geld van de eindejaarsactiviteiten en vrijwilligers bedanken voor hun bijdragen en inzet. 'Met elkaar en voor elkaar' is het motto van de Vuurwerkgroep, en dat is de Kwakelaars op het lijf geschreven.

Bron: Vuurwerkgroep De Kwakel

Naar het overzicht