Jan Dalmeijer erevoorzitter ThamerThuis

16 januari 2012

DE KWAKEL - Op een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers maakte het bestuur van ThamerThuis, bij monde van voorzitter Marianne Klinkenberg, bekend dat Jan Dalmeijer benoemd is tot erevoorzitter. Hij werd 'spontaan overrompeld' tijdens de bijeenkomst en wist dus niet van te voren dat dit zou gebeuren. Na ruim veertien jaar nam Jan Dalmeijer vorig jaar afscheid als voorzitter van ThamerThuis. De zorgsector is hem veel dank verschuldigd. Door zijn initiatief is ThamerThuis in 1997 ontstaan vanuit de behoefte als huisarts in de praktijk bij het begeleiden van terminaal zieke mensen.

Het was en is nog steeds de wens van de meeste mensen met een terminale ziekte om hun laatste levensfase in hun vertrouwde thuissituatie door te maken, omgeven door hun familie en naasten. Toch bleek dat in een groot aantal gevallen niet mogelijk wegens ongeschikte behuizing, te weinig mantelzorg of juist teveel, overbelasting van partners, gecompliceerde zorg, et cetera.

Indien het verblijf thuis niet mogelijk bleek, was men aangewezen op verblijf in ziekenhuis, of verpleeghuis, zo daar al plaats was. Vaak waren er, met name in de thuissituatie, dan schrijnende toestanden en bleken ziekenhuizen niet goed toegepast te zijn om goede palliatieve zorg te verlenen.

Dit terwijl het merendeel van de mensen er de voorkeur aan gaf en geeft om de laatste levensdagen in de thuissituatie mee te maken. Gezocht werd dus naar een goed alternatief voor de thuissituatie en dat werd ThamerThuis.

Voor zijn verdiensten, het initiatief, de jarenlange inzet en betrokkenheid voor ThamerThuis en de palliatieve zorg en als blijk van waardering heeft het bestuur Jan Dalmeijer benoemd tot erevoorzitter. De ere-voorzitter kreeg namens het bestuur een prachtig gekalligrafeerde oorkonde (gemaakt door Josje Castenmiller) en een pen met inscriptie aangeboden.

Meer informatie over ThamerThuis via www.thamerthuis.nl.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht