Ilona Bak wint de Darts Droomfinale van haar man Gerard.

21 januari 2012

Zaterdag 21 Januari werd het 10e Kwakelse Open Dart Kampioenschappen georganiseerd. Net als alle voorgaande jaren was het weer een groot succes. Vele darters uit de wijde omtrek van De Kwakel kwamen weer trouw naar het dorpshuis De Quakel een pijltje te gooien. Dit jaar was er een grote opkomst van 58 darters (52 heren en 2 dames), die zorgde weer voor een gezellige middag.
Omdat er te weinig dames waren, hebben zij met de heren meegedaan en dat bracht een verrassende winnaar dit jaar.

De Halve finale
In de winnaars ronde kon je zien dat het verschil tussen de dames en heren niet veel scheelt want, er stonden uiteindelijk 2 dames en 2 heren in de halve finale. Het kon dus gemakkelijk een dames finale worden en dan zouden de dames wel een poepje laten ruiken aan de heren, maar helaas lukte het Floortje van Zanten niet om van Gerard Bak te winnen. Ilona Bak lukte het wel en won van Tim van de Poel. In de verliezersonde speelde Mike Kouwenhoven tegen Arnold Sluis en Remco Maarse tegen Arnoud van de Graaf. Arnold Sluis won uiteindelijk de finale van de verliezers ronde met 4-2 van Arnoud de Graaf.

Triplepot was een groot succes
Nieuw dit jaar was de Triple pot, naar idee van Dartvereniging Poelseye. Iedereen mocht tijdens het toernooi een lootje kopen . De uitgelote darter moest als eerst met een 20 zijdige dobbelsteen gooien om te kijken welke Triple er geraakt moest worden met drie pijlenvoor 1/3 van de Triple pot. Er waren 87 lootjes verkocht dus elke gegooide triple was 29 euro waard. Het duurde heel lang voordat de eerste Triple gegooid werd, maar daarna ging het heel snel. Scott Stolwijk, Dennis van Dillen en Peter van de Laarse gingen uiteindelijk met 29 euro naar huis.

De echtelijke BAK Droomfinale
De Droomfinale van De Kwakel was dus tussen het echtpaar Gerard Bak & Ilona Bak. Halverwege de wedstrijd stond Ilona met 3-2 voor en dat vond Gerard niet leuk, hij wist zich terug te vechten en kwam uiteindelijk nog met 4-3 voor te staan, maar helaas voor Gerard bleek Ilona toch de betere en zij won uiteindelijk met 5-4. Zij kreeg voor de 4e keer op rij de wisselbeker voor de beste dame en natuurlijk ook de wisselbeker van de heren. De hoogste uitgooi was 124 en werd gegooid door Mike Kouwenhoven. De bekers pronken op de kast. Het zal nog wel een jaar erg stil zijn in de Orchideelaan!

Verder zal er dit jaar op vele verzoek een extra toernooi georganiseerd worden in het Dorpshuis De Quakel. Dit zal een "koppeltoernooi " zijn en word gehouden op zaterdagmiddag 13 oktober 2012.
Hopelijk word dat net zo een gezellig toernooi al het single toernooi.

Dirk Plasmeijer van de Stichting De Kwakel Toen & Nu was er om foto's te maken, deze foto's zijn hier in deze collage te zien: fotocollage Dart kampioenschappen >>>
Deze website is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2011.
Mocht je op de site kijken stem dan gelijk even op http://www.geschiedenisonlineprijs.nl/?url=www.de-kwakel.com

 

Bron: Dirk Plasmijer

Naar het overzicht