Dammen: Adrie Voorn pleegt Coup Napoleon.

21 januari 2012

Damclub Kunst & Genoegen heeft in de bondscompetitie huis gehouden tegen de dammers uit Den Helder. Met de groots mogelijke nederlaag van 0-8 werd HDC naar het hoge noorden teruggestuurd. Hierdoor pakten de dammers uit De Kwakel de koppositie in de 1e klasse van de Noord-Hollandse dambond en zetten de Helderaren op de onderste plaats.
Adrie Voorn zette maandagavond de toon door met een mooie slagzet uit te halen. Hij offerde vier schijven en sloeg er vervolgens vijf naar dam. Volgens een oud verhaal zou Napoleon deze zet ooit eens als eerste uitgevoerd hebben, Adrie deed hem dit een paar eeuwen later na. Het hek was meteen van de dam, Rene de Jong en Wim Keessen wonnen vervolgens ook zeer snel. Als laatste bleef Piet van der Poel zwoegen, dat leverde een positionele zege op en het definitieve Waterloo voor zijn tegenstander.
Door deze eclatante overwinning nam K&G de koppositie van Almere over , K&G staat nu een punt voor op zowel Almere als Purmerend. De confrontaties tegen deze teams staan nog op het programma voor de laatste speelrondes. Eerst zal K&G van Damlust moeten winnen, deze wedstrijd vind op 30 januari in 't Fort De Kwakel plaats. Hopelijk toveren de dammers van K&G weer een andere krijgsheer uit hun hoge hoed.

Bron: Adrie Voorn

Naar het overzicht