Goud en Silver voor Jette en Milissa van KDO gymnastiek

01 februari 2012

Voor de tweede turnselectie wedstrijd van dit seizoen reisden de meiden van KDO uit De Kwakel af naar Nieuwveen waar de verenigingen Kwiek, Zevensprong en ODI ook aanwezig waren. Dit maal werd er gestreden om de medailles op de toestellen: balk, lange mat en sprong met de reutherplank.

Prima prestaties in niveau 13
Bij KDO turnden 5 meisjes in niveau 13.`Zij begonnen vandaag op de lange mat. De laatste periode is daar goed op geoefend. De turnsters lieten hier allemaal een bonusoefening zien. Dat wil zeggen dat zij een niveau hoger turnden dan bij hun leeftijd hoort. De oefening bevat moeilijker onderdelen zoals de arabier-kaats. Samantha Geres en Marwa Haroun haalden hier hun hoogste cijfer, 8,6 en 8,9 door alle onderdelen netjes te turnen. Jette Zuijderduin, Melissa Misseyer en Luca Hogenboom haalden hier zelfs negens. Melissa had de hoogste score , een 9,3. De toon was gezet. Dit kon alleen maar goed aflopen. En ja, ook op sprong zaten de meiden bovenin met hun scores. Jette had het hoogste cijfer, een 8,8. Net als Melissa sprong zij een prima gestrekte handstand platval met de juiste spanning.
Ook op de balk ging het goed. Hier verbaasde vooral Luca met een zeer stabiele oefening. Zij scoorde het hoogste cijfer, een 8,8. Zij heeft duidelijk haar angst voor de balk overwonnen.
In niveau 13 turnden 20 meisjes. Samantha eindigde op de 14e plaats. Marwa was uiteindelijk 7de. Luca greep net naast de medailles en werd 4de. Melissa kreeg het zilver omgehangen en Jette mocht op de hoogste trede plaatsnemen. Zij werd terecht de winnares van niveau 13 vandaag. Zeer goed geturnd.

Katja sterk op sprong
Nadat er een foto was gemaakt van de hele selectie groep was het de beurt aan de hoogste niveaus. Hier laat het publiek het vaak afweten. Dat is jammer, want juist hier wordt er moeilijke oefenstof geturnd. Ook deze meiden vinden het leuk als er publiek op de tribunes zit. Bij KDO is dit groepje wat minder sterk op de lange mat. Zij turnen hier een malus.
Dat doen zij dan wel weer heel netjes. Mooie uitgestrekte handstand voordat zij doorrollen en hoge loopsprongen. Daardoor wordt er toch goed gescoord. Quinty Kas haalde hier haar hoogste cijfer, een 8,0. Denise van der Tol was van de drie de beste, een 8,2. Bij de sprong oefenen we op de training met de plank op flinke afstand van de kast, zodat ze wel gedwongen worden om zich uit te strekken voor de handstand overslag. Katja Bertoen is de beste springer. Zij sprong naast de handstand ook een handstand halve draai en verdiende van de 12 meiden in niveau 11 en 10 het hoogste cijfer op sprong, een 9,0. Dat heeft ze te danken aan een trampoline in de tuin waardoor ze een flinke sprongkracht heeft opgebouwd.
De balk blijft een lastig onderdeel, véél te smal! En daar moet je dan sprongen op maken en een koprol doen zonder eraf te vallen. Quinty had behoorlijk last van een verzwikte voet en kon niet optimaal presteren. Zij ging net als Denise van de balk af bij de koprol. Helaas lukte het ook Katja niet om erop te blijven. Jammer, want op de training ging het achter elkaar goed. Omdat zij er nóg twee maal afviel verspeelde zij helaas een medaille. Katja werd in de einduitslag 4de net naast het podium, Denise 9de en Quinty 10de.

Misty verbaast trainster
Misty Kas en Isabella van der Knaap turnden in niveau 12 voor KDO en waren om 11 uur aan de beurt. Zij turnden beide een goede wedstrijd , maar de concurrentie in dit niveau is behoorlijk goed. Misty haalde een prima gemiddelde van 8,6 voor de drie onderdelen. Vooral op sprong verbaasde ze trainster Bettie Sontrop door een prima hoog uitgevoerde handstand platval met halve draai, waardoor ze hetzelfde cijfer kreeg als Isabella. Een 8,6 voor beiden. Isabella turnde het sterkst op de lange mat. Goed gestrekte arabier-kaats en een mooie hoge sprongenserie.. Zonder bonus een 9,3 halen is prima. Ook op de balk stonden ze stabiel en presteerden goed. Helaas was het net niet genoeg voor een medaille. Misty werd dit maal 7de en Isabella 4de met een gemiddelde van 8,93.
De meiden gaan ervoor om op 14 april in Zevenhoven met meer medailles naar huis te gaan.

Bron: www.KDO.nl

Naar het overzicht