Frisse Vreugde en ijspret op en rond het Fort

18 februari 2012

Begin februari ging de kleine ijsbaan op het Fort open voor kinderen. Een prachtig initiatief twee jaar geleden van de IJsclub Frisse Vreugde, er is al heel veel gebruik van gemaakt door de jeugd van het dorp. Op vrijdag 10-2 viel er helaas een flink pak sneeuw in Nederland en ook op de grote fortgracht lag een wit tapijt. De fortgracht was door een windwak jammer genoeg nog niet stevig genoeg; zaterdag gingen er dan ook met het sneeuwschuiven vrijwilligers te water. Die grote ijsbaan werd even niets.

Het bleef flink koud in Nederland en het ijs groeide goed aan. Het Elfstedenbestuur kwam zelfs bij elkaar. De Elfstedenkoorts sloeg toe in Nederland, het mediacircus draaide op volle toeren. De rayonhoofden kwamen weer bij elkaar en bliezen de tocht der tochten af, het ijs was niet dik genoeg. De natuur laat zich niet dwingen en de Friezen ook niet, het bestuur bleek bestand tegen de druk van de media.

De vier leden van Frisse Vreugde hadden hun handen vol met het sneeuwvrij houden van de gracht en met het prepareren van het ijs om toch nog te kunnen schaatsen. Zij werden gelukkig geassisteerd door leden van de beruchte Beunhazen met het vegen en het organiseren van wat wedstrijdjes.

De hele week was het prachtig schaatsweer. Door het hele land konden mooie schaatstochten worden verreden. Vrijdag was het priksleeën voor alle leerlingen van De Zon en zaterdagavond voor iedereen. De zondagmiddag was er, terwijl sneeuwvlokken uit donkere wolken neerdwarrelden, wederom priksleeën en curling op de gracht. Het priksleeën werd gewonnen door "Good Old" Jan van der Vlugt, die nog steeds niets aan techniek heeft ingeleverd. Hij won met een minimaal verschil van een vingertop van zijn twee medestrijders Sebastiaan (2e) en Dirk (3e).

Na deze spannende strijd stond de Curlingwedstrijd op het programma. De Curling Keizer van de vorige ijstijd en titelverdediger Jan Westerbos was ook nog in de strijd voor het vleespakket. De winnares 2012 werd nu Curling Keizerin Corry Verlaan, die haar man Wout achter zich liet en de oude Keizer JWCK van de hoofdprijs afhield. Jan moest genoegen nemen met de 2e prijs en dat was dit jaar een rookworst, hij is dus nu tot "Worstenkoning" gebombardeerd. Na afloop van dit spektakel werd er nog een warme Beerenburger binnen in het Fort genuttigd. Hier was het ouderwets gezellig en na 10 prachtige ijspretdagen kwam er een einde aan de vorstperiode.

De dooi trad maandag in en alles is gesmolten nu. Onze dank voor de leden van de IJsclub Frisse Vreugde en de assistenten van De Beunhazen voor al hun inspanningen. De IJsclub zoekt trouwens nog leden of vrijwilligers die willen helpen met het organiseren van activiteiten en wedstrijden in de toekomstige ijsperiodes. Geïnteresseerd? Mail dan naar Marc Hogenboom info@barhetfort.nl

Namens alle Kwakelse ijsvrienden,

Hartelijk Bedankt!

Klik hier op het mapje een fotocollage van Paparazzi Media >>>>

Bron: Dirk Plasmeijer

Naar het overzicht