Voor een keer de helden van De Kwakel

02 april 2012

Afgelopen zondag hebben de G-voetballers van KDO JG1 op uitnodiging van Aegon en Fonds Gehandicaptensport op het sportcomplex van Ajax "de Toekomst" een clinic gevolgd die onder leiding stond van Bryan Roy en Heini Otto.

Uit 65 clubs was KDO JG1 geselecteerd om de clinic te volgen. Nadat de jongens in de speciale shirts voor het volgen van de clinic waren gekleed, konden ze het kunstgras gaan betreden.

Op het programma stonden een aantal behendigheids-oefeningen met de bal, 2 partijvormen en penalty schieten. Of het nu aan keeper Beau lag, hij hield bijna alle penalty's tegen, weten we niet maar uiteindelijk is KDO JG1 gekozen om in de Arena, in de rust van AJAX - Heracles, voor 51.426 toeschouwers de penalty shout-out te nemen tegen de reservekeeper van AJAX.

Daar stonden ze dan op het heilige gras van de Arena. Allemaal keurig naast elkaar. De camera bracht de strakke koppies mooi in beeld op het grote scherm in het stadion. Hun naam werd genoemd en als een echte prof werd er gezwaaid naar het publiek. De ouders op de tribune hadden meer last van de zenuwen dan de spelers zelf. Traantjes werden zelfs weggepinkt. De jongens hadden geen zenuwen, dat kon je zien aan de manier hoe de shoot-outs werden verzilverd door dit sterrenteam.

Precies 2 jaar na de start van G-voetbal bij KDO is dit het hoogtepunt voor trainers, begeleiders en sponsoren Comhan Holland b.v, Geostick b.v. en de Rabobank Uithoorn.Deze mensen laten zien dat een team met een mengeling van handicaps, de één lichamelijk, de ander verstandelijk of een combi daarvan goed met elkaar kunnen samenwerken. Elkaar door dik en dun steunen, elkaar motiveren en elkaar waarderen op de manier zoals ze zijn.

Bron: Dichtbij - Door Rob Baas, dichtbij-meeschrijver

Naar het overzicht