Jeugd Genesius schittert

25 april 2012

DE KWAKEL - Afgelopen zaterdagmiddag ging de jeugd van toneelvereniging Genesius de Kwakelse planken op om hun toneelstuk op te voeren: 'De keizer in het nieuw'. Voor een volle zaal werd het toneelstuk 'De keizer in het nieuw' opgevoerd. De kinderen zagen er fantastisch uit.

Mooi gekapte haren en mooi geschminkt verschenen ze op het toneel. Veel ouders hadden zich uitgesloofd om de mooiste kleding te maken voor de kinderen. De decorbouwers van Genesius hadden hun beste beentje voorgezet om het er zo keizerlijk mogelijk uit te laten zien op het toneel. Licht en geluid had er alles aan gedaan om mooie wisselende achtergronden te projecteren en het geluid op goede sterkte te krijgen zodat alles goed verstaanbaar bleef.

Het stuk speelde zich af in het paleis van de keizer. De op kleding verzotte keizer wilde weer eens een nieuwe outfit. twee kleermakers, die in werkelijkheid oplichters waren, kregen de keizer zover om uiteindelijk te kiezen voor onzichtbare kleding. Voordat het zover was gebeurden er natuurlijk allerlei leuke dingen op het toneel. Dienstbare hofdames, een kok met een pan op haar hoofd en een minister die moest bedenken hoe de peperdure kleding betaald moest worden zijn zo maar enkele voorbeelden.

De keizer was verteld dat alleen slimme mensen de onzichtbare kleding konden zien met als gevolg dat natuurlijk niemand durfde te zeggen dat de keizer in zijn ondergoed liep. Uiteindelijk werd zijn nieuwe kleding getoond aan zijn gevolg. De keizer ging natuurlijk af als een gieter toen hij in zijn ondergoed op het balkon verscheen.

Een groot applaus voor de kinderen die fantastisch gespeeld hebben. De regisseuse Marga die met hulp van Nathalie de kinderen al die weken begeleidde zijn apetrots dat het zo'n leuke en mooie uitvoering is geworden. Het publiek, de kinderen en de leden van toneelvereniging Genesius hebben genoten van deze fantastische uitvoering.

Bron: dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht