Kom in de Kas Achterweg 2006

02 april 2006

In het weekend van 1 en 2 april openende kwekerijen aan de Achterweg de deuren voor het grote publiek. In het kader van het evenement 'Kom in de Kas' kon er gratis een kijkje genomen worden in de wereld van de glastuinbouwsector. Het doel van deze dagen is om mensen meer inzicht te geven in het glastuinbouwbedrijven. Het evenement wordt nu al meer dan 25 jaar gehouden in verschillende kassen in heel het land. De organisatie verwacht alleen al in De Kwakel acht- tot - tienduizend bezoekers.
Dit was de eerste keer dat het evenement in het glastuinbouwgebied aan de Achterweg in De Kwakel gehouden werd. Er zijn daar diverse nieuwe bedrijven gevestigd, waaronder het zeer moderne familiebedrijf Bunnik (voor meer informatie: BunnikVriesea). In totaal deden er tien Kwakelse bedrijven mee met de actie, voornamelijk bloemenen plantenkwekerijen.
Door mee te doen met deze open dagen willen de bedrijven ook laten zien dat het werk in kwekerijen tegenwoordig meestal geautomatiseerd is en niet meer zo zwaar als vroeger. Burgemeester Berry Groen van Uithoorn verrichtte 's zaterdags om 11 uur de officiële opening bij kwekerij Raadschelders, Achterweg 34. De kassen aan de Achterweg waren beide dagen geopend van 10 uur tot 16 uur.
Voor de kinderen was er ook genoeg vertier. Zo werd er een speurtocht uitgezet waarbij op elk bedrijf een vraag beantwoord moest worden. Tevens vond er een ballonnenwedstrijd plaats en konden liefhebbers danspasjes instuderen tijdens een workshop. De allerkleinsten konden zich laten schminken. Verder liepen er diverse clowns rond door het gebeid. Bij Raadschelders en Schreurs waren cateringpunten ingericht. In de showkas van Schreurs kregen de kinderen gratis poffertjes geserveerd.

Naar het overzicht