Inventarisatie voor Kwakelse veiling

22 augustus 2012

DE KWAKEL - Het Polderfeest is nog niet voorbij of het volgende Kwakelse fenomeen dient zich alweer aan: de Kwakelse veiling en alles wat daarbij komt kijken. Om te beginnen de inventarisatie van de veilingkoopjes, die volgende week ter hand wordt genomen door veertig wijklopers.

De Kwakelse Veiling vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 oktober en 3 november. Maar voordat het zover is moet er nog heel wat gebeuren. De eerste stap is dat vanaf komende week een veertigtal wijklopers de ruim tweeduizend huisadressen in De Kwakel afloopt om veilingkoopjes te inventariseren. Deze week is op al deze adressen een kavelformulier in de bus gedaan, waarop de Kwakelaars hun veilingkoopje aan kunnen bieden. De ervaring leert dat dit heel variërende koopjes kunnen zijn. Van een complete tuinset tot vaste planten of een gloednieuwe barbecue. Of van poppenhuis tot kindertractor.

Goede staat
Het devies voor het Kwakels Veilingcomité daarbij is wel dat er geen rommel op de veiling mag komen. Gebruikte spullen mag, maar het moet nog wel in goede staat zijn. Veel mensen schenken ook een bedrag, waarmee het Veilingcomité zelf kavels inkoopt waarvan zij weet dat die een goede opbrengst hebben. De opbrengst van de veilingavonden gaat geheel naar het Kwakelse verenigingsleven. Deze opbrengsten dragen eraan bij dat dit verenigingsleven financieel gezond is en een bloeiend bestaan leidt. Mensen die geen kavelformulier hebben ontvangen kunnen dit melden op info@kwakelseveiling.nl onder vermelding van het huisadres, dan wordt er alsnog een kavelformulier in de bus gedaan.

Kunstbeurs
Op vrijdag 31 augustus tussen 19.00-20.00 uur zullen de veilingmeesters van de Kwakelse veiling, Arnout Overwater en Mathijs van der Knaap, kunstwerken veilen op de kunstbeurs aan de Westeinderplas. De kunstwerken zijn deels afkomstig uit het gemeentehuis Uithoorn. Na de grote verbouwing passen deze kunstwerken niet meer in de nieuwe huisstijl. Er worden kunstwerken geveild van onder anderen Ger Lataster, Harrie Gerritz, P. van Drumpt, Okx en M.F. Overbeeke. De opbrengst van deze kunstwerken komt ook weer ten goede aan het Kwakelse verenigingsleven. Tevens zal een aantal kunstwerken van Aalsmeerse kunstenaars geveild worden. De opbrengst daarvan gaat naar het Aalsmeerse verenigingsleven.

Ook tijdens de beurs biedt het veilingcomité nog kunstwerken te koop aan. De kunstbeurs wordt gehouden aan de Kudelstaartseweg 1 (tegenover de Watertoren). De openingstijden zijn op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september van 11.00-22.00 uur en zondag 2 september van 11.00-18.00 uur.

Bron: Door de dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht