Berry Groen onthult steen Ons Tweede Thuis

29 augustus 2012

DE KWAKEL - Berry Groen, lid van de Raad van Toezicht van Ons Tweede Thuis en oud-burgemeester van Uithoorn, onthulde op 28 augustus de steen van de nieuwe woonvoorziening van Ons Tweede Thuis aan het Kwakelsepad.

Wie door De Kwakel komt, kan het niet ontgaan zijn: er wordt flink verbouwd aan het Kwakelsepad 10 waar voorheen een winkel met tuinbeelden zat. Het voormalige winkelpand wordt een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke handicap. Dinsdag werd feestelijk een steen onthuld door Berry Groen, lid van de Raad van Toezicht van Ons Tweede Thuis waar de nieuwe woonvoorziening onder valt.

Woonvoorziening De Kwakel krijgt twee groepen van zes of zeven bewoners. Een aantal toekomstige bewoners was bij de steenlegging aanwezig en kon al een blik werpen op hun nieuwe huis. Enthousiasme alom, voor het huis en voor de buurt. Berry Groen vertelde in haar toespraakje na de steenlegging over het verenigingsleven in De Kwakel: een gezellige en warme omgeving voor de nieuwe bewoners.

Ook Ad van Leeuwen, directeur van Ons Tweede Thuis, ging in op De Kwakel. Juist voor deze doelgroep is een kleine gemeenschap een fijne omgeving om te gaan wonen. Niet al te veel prikkels maar wel wat winkels in de buurt. De bouw gaat gestaag verder en in het voorjaar van 2013 hoopt iedereen te kunnen verhuizen naar de nieuwe woonvoorziening. Dan zal er ook een open huis gehouden worden voor alle belangstellenden.

Bron: Door de dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht