Goed werk van het feestcomite

05 september 2012

DE KWAKEL - Op dinsdag 4 september heette De Kwakel voor een dag De Kwakel aan de Amstel. Toen werd zoals bekend de 60e kermisoptocht verreden. Het feestcomité heeft iets heel bijzonders van de tocht gemaakt dit jubileumjaar, waarvoor het van alle kanten, door alle kermisklanten, hartelijk wordt bedankt.

Er stonden twee VIP-tribunes aan beide zijden van de Drechtdijk opgesteld voor de gasten. Dit waren oud-optochtdeelnemers uit de jaren 1952-1965 en sponsors van het feestboekje dat elk jaar wordt uit gegeven. Het comité had alle registers opengetrokken om het evenement te laten slagen.

Dat is zeker gelukt met het kermisontbijt voor ruim 700 mensen, deelnemers aan de optocht en alle vrijwilligers zelf. Gelukkig werkte het weer ook mee dit jaar. Het was enorm druk en heel gezellig in het centrum. De praalwagens stonden opgesteld op de Drechtdijk en Halfwegen.

De tocht startte om precies 10.00 uur met een defilé van elke kar voor de VIP-tribune, wat heel wat hilariteit opleverde. Hierna trok de stoet richting De Kuil, Vuurlijn, Boterdijk en weer langs de VIP-tribune. Het waren dolle dagen met de kinderoptocht, vletten trekken en de 60e diamanten optocht.

De optocht begon bescheiden in 1952 met een kar en een paar mensen met een voorstelling. 60 jaar later is het een spektakel van jewelste met 43 karren, 650 deelnemers en 50 vrijwilligers van het feestcomité. Het was geen dag met een gouden, maar wel met een diamanten rand. Waar een klein dorp groot in kan zijn, door RTV Noord-Holland op de radio en TV vastgelegd. Het dorp was die dag omgedoopt als: De Kwakel aan de Amstel. Het feestcomité enorm bedankt, de kermisklanten hebben het prima naar de zin gehad.

Er zijn nog veel meer bedankjes op de redactie binnengekomen, van onder andere een deelnemer uit de poppenkast van Jan Klaassen. Helaas was er niet genoeg ruimte om ze allemaal op te nemen. Maar het feestcomité kan tevreden terugkijken, zoveel is duidelijk!

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht