Kwakelse Nostalgische Avond weer een succes.

04 oktober 2012

Vrijdagavond 28 sept. om zeven uur opende het dorpshuis De Quakel zijn deuren voor de bezoekers van de Nostalgische Avond die verzorgd werd door stichting De Kwakel Toen & Nu. Onder de bezoekers ook weer burgemeester Oudshoorn en wethouder Levenbach.
Om half acht nam Ben Plasmeijer, voorzitter van de stichting, het woord om de avond te openen. Burgemeester, wethouder, donateurs, sponsors en overige aanwezige werden hartelijk welkom geheten. Hij nam meteen ook de gelegenheid waar om iedereen te bedanken voor de vele stemmen die er uitgebracht waren op de stichting voor de Nationale Geschiedenis Onlineprijs. Stichting De Kwakel Toen & Nu behaalde daarmee in februari de tweede plaats.

Hierna ging de avond van start met een film over de bouw in 1957 van het vorige complex van KDO.
In een nog onbebouwde Kuil zagen de aanwezigen hoe er met heel erg veel handen en enthousiasme gewerkt werd aan het storten van beton en het opbouwen van het onderkomen van KDO, zeer toepasselijk vergezeld van (en in enthousiasme wellicht overtroffen door) gehamer, gezaag en getik van Kwakelse jeugd bij de Hobbyclub "Fantasy" één verdieping hoger! Deze Kwakelse hobbyclub voor jonge Kwakelaars bestaat overigens ook al 54 jaar!!

Na de film was er aandacht voor een stukje geschiedenis op oude en recente landkaarten (met prachtige luchtfoto's) en nieuwe, vernieuwde of nog te plaatsen rubrieken op de website, zoals ‘Creatieve Kwakelaars', ‘Andere Tijden' en de maandelijkse rubriek in de krant ‘De Kwakel Toen en Nu', waarvoor stichting De Kwakel Toen & Nu het materiaal aanlevert. En er werd stilgestaan bij het jubileum van pater Theo Voorn: 50 jaar priester en dat werd op 24 juni feestelijk gevierd in De Kwakel. Inmiddels is hij weer terug in Kenia, waar hij nog steeds werkzaam is. De organisatie had weer kans gezien foto's op te duiken waarvan nog niet alle namen bekend waren. Gelukkig hielp de zaal ook nu weer mee en een aantal hiaten werd opgevuld. Soms met enige twijfel en discussie want het geheugen laat soms afweten. Tijd voor pauze dus.

Na de pauze stond daar ineens weer een bekende Kwakelaar van weleer. Ditmaal verscheen voor de verraste zaal Rinus van Egmond, oprichter en hopman van de Kwakelse scoutinggroep St. Joannes, in vol ornaat en met het onafscheidelijke fluitje in de mond. Zijn terugblik op zijn leven met zijn grote passie scouting werd regelmatig aangevuld vanuit de zaal. Hierna volgden nog enkele series foto's van allerlei onderwerpen die reeds op de site www.de-kwakel.com te zien zijn of binnenkort geplaatst gaan worden: ‘Kwakelse Ridders', ‘Kwakelse families', ‘Kwakelse middenstand', Kwakelse verenigingen'. Speciale aandacht kregen o.a. Restaurant Leenders (125 jaar en nu hofleverancier!) en de begrafenisvereniging St. Godefridus (65 jaar oud). Verder aandacht voor Kwakelse sporters, de nieuwe wijk de Oker en natuurlijk uitgebreid aandacht voor de jubileumoptocht van de kermis. Prachtige fotoreportage. Om kwart over tien was het programma afgelopen en kon er nog worden nagepraat, herinneringen opgehaald, bijgepraat met oude bekenden en gelachen in de gezellige barruimte van het dorpshuis.

Op de tweede avond 12 okt hadden we bezoek van Stichting Tremele uit Dreumel Tremele.nl lees ook hun reactie >>> Tremele bezoekt Nostalgiche avond De Kwakel

Naar het overzicht