Bijzondere wijnproeverij

15 november 2012

Met de feestdagen in aantocht maakt menige keukenprinses of -prins zich nu al druk om iets feestelijks op tafel te zetten. En wat daarbij geschonken dient te worden!
Welnu, voor dat laatste is er zondag a.s. 18 november van 14.00 - 17.00 uur een unieke wijnproeverij bij Indian Tandoori Restaurant Himalaya Huis, Marktstraat 32 in Aalsmeer.

Hans en Carin Verschuren, bekend van de Kwakelse tafeltennisvereniging TVO, zijn grote liefhebbers van een goed glas wijn op het juiste moment. Beiden zijn ook francofiel, oftewel gek op Frankrijk en het Franse leven. Zozeer zelfs dat zij enige jaren in Frankrijk woonden. Carin werkte er als au pair en Hans werkte in een restaurant, waar hij zich ontpopte tot wijnkenner. Later, toen zij zich weer in Nederland hadden gevestigd, werden vakanties uiteraard doorgebracht in Frankrijk, waarbij het altijd weer een sport was om bijzondere wijnen op te sporen, vaak gevonden bij kleinere producenten, mensen met een passie voor hun wijn, maar niet bekend bij het grote publiek.
Na de vakantie werden er avonden met familie en vrienden georganiseerd om deelgenoot te worden van de nieuwste ontdekkingen.

Frankrijk was ooit het wijnland bij uitstek. Wereldwijde concurrentie dwong wijnboeren om te vernieuwen, om nieuwe wijnen te gaan produceren. Meer en meer wijnboeren van de jonge generatie speelden in op de wens van de consument om een eerlijke, milieuvriendelijk geproduceerde wijn op de markt te brengen, ontdaan van allerlei toevoegingen. Hans en Carin kwamen op hun speurtochten in contact met een aantal enthousiaste en gedreven nieuwe wijnmakers.

Het viel hun op dat er erg veel biologische/biodynamische wijnboeren erg lekkere wijn produceren. De liefde van de wijnboer voor zijn druiven, de zorg voor zijn land en wijnranken, je proeft het allemaal terug in zijn wijn.

Hans en Carin, fervente aanhangers van een homeopathische levensstijl, voelden zich erg aangetrokken tot deze zuivere benadering van wijnproductie. Zij besloten een wijnbedrijf te beginnen en zich te richten op de import van biologische en biodynamische kwaliteitswijnen. Inmiddels importeren zij een groot aantal heerlijke duurzame wijnen en organiseren zij wijnproeverijen voor bedrijven en particulieren. Zo ook deze zondag, waarbij (uiteraard) kaas van Zuivelboerderij Vrouwenakker de wijnen zal vergezellen. Daarnaast zal de proeverij opgeluisterd worden met de aanwezigheid van Thomas Herter, eigenaar van Château Segonzac en één van de Franse voortrekkers van biologische wijnproductie.

Wilt u deze feestdagen uw gasten een bijzondere wijn serveren? Laat u dan deskundig voorlichten op de proeverij. Hans en Carin zijn u graag van dienst. Aanmelden kan via de website www.naturalvineyards.nl Kosten voor deze middag: € 5,00 per persoon, inclusief de heerlijke kaashapjes.
Een bezoekje aan de website is aan te bevelen. De website leest als een goed boek bij de open haard, met een goed glas wijn in de hand natuurlijk. U maakt kennis met een aantal wijnleveranciers en leert veel over duurzame wijnbouw. En u voelt zich liefhebber onder de liefhebbers!

Naar het overzicht