Viering Koninginnedag 'gewoon' op 30 april

19 februari 2013

DE KWAKEL - Koninginnedag wordt dit jaar 'gewoon' op 30 april gevierd. In De Kwakel wordt een scherm geplaatst zodat iedereen van de activiteiten kan genieten en de plechtigheid in Amsterdam niet hoeft te missen. Of het centrum van Uithoorn ook zo'n voorziening krijgt, is onduidelijk.

Albert Blommestijn, voorzitter van de Oranjevereniging De Kwakel, bevestigt dat Koninginnedag 'gewoon' doorgaat op 30 april. ,,Het programma wordt wel aangepast. Het definitieve programma is nog niet bekend, wel is zeker dat we een scherm op het terrein gaan plaatsen." Zo kan iedereen de troonswisseling en inhuldiging in Amsterdam volgen.

Sommige oranjeverenigingen hebben besloten de festiviteiten te verplaatsen naar 27 april, omdat ze bang zijn dat de georganiseerde activiteiten op 30 april nauwelijks zullen worden bezocht. Maar dit gebeurt slechts in tien van de 400 gemeenten.

Een goed idee van de oranjevereniging om in De Kwakel een scherm te plaatsen. Onduidelijk is of dat in Uithoorn ook gebeurt. Uithoorn kent geen oranjevereniging en de gemeente is momenteel niet bereikbaar om duidelijkheid te geven.

26 april 2014
Voortaan wordt Koningsdag gevierd op 27 april. Uitzondering vormt de eerste Koningsdag in 2014. Omdat die op een zondag valt, wordt die op zaterdag 26 april gevierd.

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht