W.A. Verlaan toernooi groot succes

02 april 2013

Afgelopen Paasweekend vond bij SV KDO het W.A. Verlaan toernooi plaats. Bijna duizend kinderen tot 18 jaar namen deel aan deze 24e editie. Afgelopen Paasweekend vond bij SV KDO het W.A. Verlaan toernooi plaats. Bijna duizend kinderen tot 18 jaar namen deel aan deze 24e editie van misschien wel het grootste sporttoernooi in de regio, dat is vernoemd naar oud-voorzitter Wiilem Verlaan, de grondlegger van KDO in haar huidige vorm.

Zaterdag 31 maart vonden zowel de toernooien plaats voor de handbal als voetbalpupillen afdelingen van KDO. Vanaf 's morgens half negen werd zowel in de Sporthal, het buitenhandbalveld als op zes (halve) voetbalvelden tegelijk intensief gestreden om de eer en de bekers. Aan het eind van de dag, zo rond half vijf, werden de laatste prijzen van die dag uitgereikt. Tijdens het toernooi werden van alle teams groepsfoto's gemaakt die nog dezelfde dag mee naar huis konden worden genomen, als herinnering aan een geslaagde dag.

Maandag 1 april begon het toernooi wederom in alle vroegte met het voetbal toernooi voor D en C-junioren. Diezelfde ochtend traden ook alle gymnastiek jeugdleden aan voor een onderling toernooi, het diploma gym. Voor een volle tribune van enthousiaste fans en familieleden werden verschillende oefeningen afgewerkt, gevolgd door de medaille ceremonie in de kantine. Die middag werd in de sporthal het volleybal toernooi gehouden, terwijl buiten op vijf velden door de G-jeugd vol enthousiasme werd gestreden om de eer. Aan het eind van de middag werden in een overvolle kantine de laatste prijzen van het toernooi uitgereikt aan de vermoeide maar zeer tevreden sporters. Hier bleek al snel dat meedoen net zo belangrijk wordt gevonden als winnen.

De organisatie kijkt, ondanks het soms wat koude weer, zeer tevreden terug op een bijzonder geslaagd toernooi. Door de inzet van bijna 100 vrijwilligers, en natuurlijk hoofdsponsor AH Jos van den Berg, werd ook deze editie van het Verlaan toernooi een groot succes. Volgend jaar vindt met Pasen de jubileum editie plaats als we het W.A. Verlaan toernooi voor de 25e maal organiseren. We kijken er nu al naar uit !

Bron: HBKDO - Dichtbij.nl

Naar het overzicht