Adrie Voorn pakt op finale avond 26e damtitel van K&G

15 april 2013

Het beloofde een spannende laatste damavond te worden in 't Fort De Kwakel. De top vier stond tegenover elkaar gepland, Wim Keessen kwam tegenover Wim Konst te zitten en Haye Berger tegenover Adrie Voorn. In de strijd om de titel stond Wim Keessen een punt achter op Adrie, Wim Konst en Haye stonden gelijk in de strijd om het brons. Gespannen werden de eerste zetten gespeeld, in het eerste anderhalf uur gebeurde er niet zoveel. Tot Adrie de knuppel in het hoenderhok gooide en daar Haye danig mee verraste. Verschillende combinaties werden in de stand gevlochten, in een daarvan tuimelde Haye en was de titel een feit voor Adrie. De beide Wimmen damden nog heel lang door en voerden de spanning weer op. Wim Konst wist zich onder de druk uit te worstelen en stelde met remise de derde plaats veilig. In het eindklassement werd Kees Harte verrassend vijfde, met deze stek was hij de gerenommeerde Pieten en Gerrit van der Steeg te verstandig af.

Vrijdagavond werden na de jaarvergadering, in het bijzijn van de eega's, de prijzen verdeeld. Ceremoniemeester Rene de Jong sprak van een histories feit in de 85 jarige geschiedenis van damclub Kunst & Genoegen. Adrie wist namelijk de ‘triple' te behalen: de titel, de Th. Voorn-prijs en de Cor van Zaal-trofee. Een ander middelpunt van deze gezellige avond was Piet van der Poel, Piet werd door de KNDB geridderd met een speld voor zijn 50-jarig jubileum bij de bond. Hij werd op leuke wijze tot ridder geslagen door Martin Kruyswijk die namens de bond sprak. Martin had ook nog een notitieblaadje bij zich van een partij uit 1971 waarin hij tegen Piet damde. Al snel werd een dambord uit de kast gehaald om deze partij na te spelen, de inmiddels nu tachtigjarige van der Poel won toen van broekie Kruyswijk.

Maandagavond gaan de borden voor dit seizoen voor het laatst uit de kast voor de strijd om de sneldamtitel, de leden zijn bij voorbaat gewaarschuwd voor Veelvraat Voorn.

Bron: Damclub K&G

Naar het overzicht