Vuurwerkgroep kijkt tevreden terug op afgelopen week

05 januari 2014

Voor alweer de 7e keer heeft de Stichting Vuurwerkgroep De Kwakel de festiviteiten rondom de jaarwisseling in De Kwakel georganiseerd.

MIDWINTERFEEST
De vrijwilligers van de Vuurwerkgroep hebben in de laatste 3 maanden van het jaar het beste beentje voorgezet om ook dit jaar van de jaarwisseling een mooi feest te maken. Na een periode van voorbereiding heeft op 29 december het bekende Midwinterfeest in het dorpshuis "De Quakel" plaatsgevonden. Vanaf de eerste minuut zat de stemming er prima in. Onder het genot van een lekker gluhwijntje, borreltje, biertje of natuurlijk een glaasje fris hebben de ca. 100 aanwezigen - jong én oud - er een geweldig feest van gemaakt. Met veel plezier hebben we ook een aantal bewoners van Ons Tweede Huis mogen verwelkomen. Zij hebben - naar eigen zeggen - genoten! Toen ook nog de lekkere stampotten, gehaktballen en worst van slagerij Eijk en Veld op tafel kwamen kon de avond niet meer stuk.

Onder begeleiding van de zanger Danny Terp en DJ Michel Kas kwam na het eten de polonaise goed op gang en werd er de rest van de avond op fijne muziek verder gedanst en gefeest. Uiteraard konden er bij Piet Kas de gehele avond drankjes worden gekocht.

JAARWISSELING
Vanaf 10.00 uur 's-ochtends op 31 december 2013 mocht er vuurwerk afgestoken worden. De surveillanten van de Vuurwerkgroep hebben vanaf dat ogenblik de gehele dag en avond rondes gelopen om te voorkomen dat mens en dier in gevaar werden gebracht. Uiteraard werd er tevens op toegezien dat er geen vernielingen plaatsvonden.

Oudejaarsdag heeft volgens de Vuurwerkgroep een voorspoedig verloop gehad. De enkele klachten van bewoners over geluidsoverlast zijn op een rustige manier opgelost en er is geen enkele vernieling geconstateerd. Complimenten aan de jeugd van De Kwakel die zich over het algemeen keurig aan de regels hebben gehouden.

Om 00.00 uur opende het dorpshuis "De Quakel" zijn deuren en was iedereen welkom op het dorpsplein om met elkaar het nieuwe jaar te begroeten. Er stonden gezellige vuurkorven op het plein, waaraan men zich lekker kon verwarmen. Gedurende een korte tijd werd er nog zwaar vuurwerk afgestoken dat men juist voor dit doeleinde had bewaard om een knallend begin van 2014 in te luiden. Al met al een prachtige aanvang van het nieuwe jaar.

De vuurwerkgroep kijkt heel tevreden terug op - wéér - zeer geslaagde festiviteiten rondom de jaarwisseling en wenst alle inwoners een fantastisch 2014 toe. Wellicht bent u er de volgende keer ook bij? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en nieuwe ideeën. Interesse? Geef uw idee aan in ons gastenboek op www.vuurwerkgroepdekwakel.nl , waar u ook de foto's van het afgelopen midwinterfeest kunt vinden. U kunt ook contact opnemen met Paul Boere (voorzitter).

Bron: Vuurwerkgroep De Kwakel

Naar het overzicht