Zoon van Oud-Kwakelaar wordt burgemeester in Tirol

08 februari 2014

De Gemeente Weer heeft een nieuwe burgemeester. Markus Zijerveld (zoon van Maria Wechelberger (Oostenrijk) en Martin Zijerveld (De Kwakel)) was als enige kandidaat aangetreden en verheugt zich nu op zijn nieuwe opgave.
Politiek is voor Markus Zijerveld helemaal nieuw en toch waagt de 50-jarige IT-ondernemer deze carrièresprong en liet hij zich tot burgemeester kiezen.

Zijerveld wil met heel veel enthousiasme de nieuwe uitdaging aangaan. Voor de tweevoudige familievader een hele nieuwe opgave. Dat hij nog geen ervaring als politicus heeft, ziet Markus Zijerveld niet als een handicap, meer als een voordeel. Daardoor kan hij aanstaande processen zakelijk oplossen en zou hij niet door de politiek beïnvloed zijn.
Er is hem alles aan gelegen om met alle raadsleden goed samen te werken en bij aanstaande besluiten een consensus te bereiken.

3 vragen aan Markus Zijerveld

• Hoe tevreden ben je met de verkiezingsopkomst?
Zijerveld: Ik verheug me bijzonder dat er ondanks het mooie weer zoveel burgers op mij gestemd hebben. De opkomst was hoger dan verwacht.

• De stemming en sfeer in de Gemeenteraad is niet gemakkelijk, is de zaak "Widum" nog steeds een thema?
Zijerveld: Het wordt mijn opgave om de rust te herstellen en een constructieve samenwerking te bewerkstellen. Ik geloof dat we op de goede weg zijn. De zaak "Widum" is voor de gemeenteraad afgesloten en de nog lopende procedures zijn een andere zaak.

• Welke thema's hebben voor u voorrang?
Zijerveld: Voorrang hebben ruimtelijke ordening, de projecten Gemeentehuis en kinderopvang. Ook de nog lopende bouwprocedures hebben op dit moment grote prioriteit.

Bron: Gemeente Weer (Tirol)

Naar het overzicht