Mooi bedrag voor ThamerThuis

04 maart 2014

Deze week overhandigde Frans Lakerveld namens Team Samen Sterker en de Club van 100 van Legmreervogels een cheque van  3.170,20 aan Stichting ThamerThuis. Het was de opbrengst van het grote Keez-toernooi dat op 21 februari plaatsvond. Bestuur en vrijwilligers van ThamerThuis waren blij verrast met het initiatief. 'Een prachtig bedrag dat we echt heel goed kunnen gebruiken', aldus Maarten Poelmans, bestuurslid van ThamerThuis.

ThamerThuis is in 1997 opgericht voor terminale patiënten. Het is een prachtige bungalow, een bijna-thuis-huis, in het hart van De Kwakel en is bestemd voor mensen die in hun allerlaatste levensfase zijn gekomen. Natuurlijk blijven mensen, die zorg nodig hebben als het eind van hun leven in zicht is, het liefst thuis, maar soms is dat door omstandigheden niet mogelijk. Wat is het dan, ondanks alle pijn en verdriet, fijn dat het ThamerThuis er is. Met een team van mensen, bestaande uit artsen, verpleegkundigen, coördinatoren, vrijwilligers en bestuur, die er gezamenlijk naar streven om de laatste levensfase van hun gasten zo leefbaar en waardig mogelijk te laten verlopen. ThamerThuis biedt de zorg vanuit een algemene grondslag en is er voor iedereen, ongeacht levensovertuiging, achtergrond of financiële mogelijkheden.

Naast de door de overheid verstrekte subsidie, zijn er aanvullende middelen nodig om ThamerThuis draaiend te houden. Iedereen die ThamerThuis een warm hart toedraagt, kan helpen door bijvoorbeeld donateur te worden. Daarvoor is de Stichting Vrienden van ThamerThuis opgericht (beschikt over de ANBI status). Meer informatie hierover is te vinden op www.thamerthuis.nl.

Team Samen Sterker en de Club van 100 hopen op meer steun voor ThamerThuis. Frans Lakerveld: 'We hopen dat inwoners van onze gemeente het werk van deze mensen net zo waarderen als wij. Dat kan al door jaarlijks een klein bedrag te doneren.'

Bron: Door de dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht